Pulpeciki wieprzowe na makaronie

monikap
Pulpeciki wieprzowe na makaronie

0

0 / 0

Szybka i smaczna alternatywa dla kotletów mielonych

14

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól, pieprz

1 szcz. papryka czerwona słodka

1 szkl. sok pomidorowy tymbark

1 szt. jaja kurze całe

2 szt. ząbek czosnku

1 szt. papryka czerwona

1 szt. cebula

1 szt. kostka warzywna

1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz

1 łyżka bułka tarta

3 łyżka olej słonecznikowy

50 dek. mięso mielone wieprzowe

20 dek. pieczarki

20 dek. makaron wstążki

Przygotowanie


1

Pieczarki i papryka umyć pokroić pieczarki na plasterki, paprykę w paski, cebule w pióra. Podsmażyć na oleju.

2

Mięso mielone wymieszać z przecisniętym przez praskę czosnkiem, przyprawami, bułka tartą. Obsmażyć na rumiany kolor na oleju.

3

Dodać sok pomidorowy, przyprawić sola, pieprzem, ew. przecierem dusić ok.10 min. Dodać obsmażone pulpety, dolać wywaru z kostki tak by pulpeciki były przykryte, dusić ok 15 min.

4

Makaron ugotować w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Makaron wyłożyć na talerze, nałożyć po 4, 5 klopsiki, polać sosem. Można udekorować bazylią

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły