Pulpeciki w sosie pikantnym z oliwkami

goodfoodlover
Pulpeciki w sosie pikantnym z oliwkami

2

0 / 0

Pyszne danie z charakterem - pulpeciki wieprzowe w pikantnym sosie z oliwkami. Poszukujesz sprawdzonego przepisu na obiad do pracy? Koniecznie sprawdź naszą propozycję. Smacznie i pożywnie. Smacznego!

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1 szczyp. lubella sos pikantny z oliwkami

300 g mięso mielone wieprzowe

1 szkl. mleko

1 szt. bułki pszenne zwykłe

1 szt. cebula czerwona

1 szt. nać pietruszki

2 szt. ząbek czosnku

1 łyżka olej

Przygotowanie


1

Przełóż mięso do miski.

2

Dodaj sos i duś przez kilka minut.

3

Na rozgrzanej patelni usmaż małe pulpeciki.

4

Dodaj posiekaną cebulę, namoczoną bułkę w mleku, posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dosyp sól i pieprz.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

601

kcal

Białka

36

gram

Węglowodany

27

gram

Tłuszcze

57

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły