0

Składniki

1 Opakowanie
Sos uniwersalny jasny Łowicz
50 Dekagramów
mięso mielone
1 Sztuka
jajko
1 Sztuka
Bułka namoczona w mleku
1 Łyżeczka
sól, pieprz
1 Łyżeczka
papryka słodka
1 Łyżeczka
Przyprawa do mięsa mielonego
1 Sztuka
Łyżka masła
1 Sztuka
cebula
8 Sztuk
pieczarki
1 Łyżka
Olej do smażenia
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Namocz bułkę w mleku.
  2. Cebulę pokrój w drobną kostkę.
  3. Pieczarki oczyść gąbką lub opłucz, osusz i pokrój w plasterki.
  4. Mięso mielone wymieszaj z jajkiem i namoczoną bułką, dopraw do smaku.
  5. Uformuj małe pulpeciki i usmaż je na oleju.
  6. Cebulę i pieczarki podsmaż na maśle i wymieszaj z sosem.
  7. Do sosu dodaj pulpeciki i całość duś pod przykryciem przez ok. 20 minut.
  8. Podawaj z ziemniakami, kluskami lub kopytkami.

Opis

Mięso mielone wymieszaj z jajkiem i bułką namoczoną w mleku, dopraw do smaku. Uformuj małe pulpeciki i usmaż je na oleju. Cebulę pokrój w drobną kostkę, pieczarki oczyść gąbką lub opłucz, osusz i pokrój w plasterki. Cebulę i pieczarki podsmaż na maśle i wymieszaj z sosem. Do sosu dodaj pulpeciki i całość duś pod przykryciem przez ok. 20 minut. Podawaj z ziemniakami, kluskami lub kopytkami.

Podobne przepisy

Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Łatwy Do 40 min.

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz.

Lasagne pod pierzynką

Łatwy Do 1,5 godz.

Lasagne pomarańczowe

Trudny Do 1 godz.

Łosoś z warzywami w białym sosie

Łatwy Do 40 min.

Makaron z warzywami letnie smaki

Łatwy Do 40 min.

Mini lasagne z cukinią

Średni Do 1 godz.

Papryka faszerowana kaszą jęczmienną

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!