Pulpeciki w sosie pieczarkowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Pulpeciki w sosie pieczarkowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974659847.jpeg&w=3840&q=75)
Mięso mielone wymieszaj z jajkiem i bułką namoczoną w mleku, dopraw do smaku. Uformuj małe pulpeciki i usmaż je na oleju. Cebulę pokrój w drobną kostkę, pieczarki oczyść gąbką lub opłucz, osusz i pokrój w plasterki. Cebulę i pieczarki podsmaż na maśle i wymieszaj z sosem. Do sosu dodaj pulpeciki i całość duś pod przykryciem przez ok. 20 minut. Podawaj z ziemniakami, kluskami lub kopytkami.
1
0 / 0
Mięso mielone wymieszaj z jajkiem i bułką namoczoną w mleku, dopraw do smaku. Uformuj małe pulpeciki i usmaż je na oleju. Cebulę pokrój w drobną kostkę, pieczarki oczyść gąbką lub opłucz, osusz i pokrój w plasterki. Cebulę i pieczarki podsmaż na maśle i wymieszaj z sosem. Do sosu dodaj pulpeciki i całość duś pod przykryciem przez ok. 20 minut. Podawaj z ziemniakami, kluskami lub kopytkami.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 opak. sos uniwersalny jasny łowicz
50 dag. mięso mielone
1 szt. jajko
1 szt. bułka namoczona w mleku
1 łyżecz. sól, pieprz
1 łyżecz. papryka słodka
1 łyżecz. przyprawa do mięsa mielonego
1 łyżka masło
1 szt. cebula
8 szt. pieczarki
1 łyżka olej roślinny
Przygotowanie
Namocz bułkę w mleku.
Cebulę pokrój w drobną kostkę.
Pieczarki oczyść gąbką lub opłucz, osusz i pokrój w plasterki.
Mięso mielone wymieszaj z jajkiem i namoczoną bułką, dopraw do smaku.
Uformuj małe pulpeciki i usmaż je na oleju.
Cebulę i pieczarki podsmaż na maśle i wymieszaj z sosem.
Do sosu dodaj pulpeciki i całość duś pod przykryciem przez ok. 20 minut.
Podawaj z ziemniakami, kluskami lub kopytkami.