Example thumb
0

Składniki

1 Opakowanie
Sos uniwersalny jasny Łowicz
50 Dekagramów
mięso mielone
1 Sztuka
jajko
1 Sztuka
Bułka namoczona w mleku
1 Łyżeczka
sól, pieprz
1 Łyżeczka
papryka słodka
1 Łyżeczka
Przyprawa do mięsa mielonego
1 Sztuka
Łyżka masła
1 Sztuka
cebula
8 Sztuk
pieczarki
1 Łyżka
Olej do smażenia
Wyślij przepis

Opis

Mięso mielone wymieszaj z jajkiem i bułką namoczoną w mleku, dopraw do smaku. Uformuj małe pulpeciki i usmaż je na oleju. Cebulę pokrój w drobną kostkę, pieczarki oczyść gąbką lub opłucz, osusz i pokrój w plasterki. Cebulę i pieczarki podsmaż na maśle i wymieszaj z sosem. Do sosu dodaj pulpeciki i całość duś pod przykryciem przez ok. 20 minut. Podawaj z ziemniakami, kluskami lub kopytkami.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!