Pulpeciki w sosie pieczarkowym

maspexdigital
Pulpeciki w sosie pieczarkowym

1

0 / 0

Mięso mielone wymieszaj z jajkiem i bułką namoczoną w mleku, dopraw do smaku. Uformuj małe pulpeciki i usmaż je na oleju. Cebulę pokrój w drobną kostkę, pieczarki oczyść gąbką lub opłucz, osusz i pokrój w plasterki. Cebulę i pieczarki podsmaż na maśle i wymieszaj z sosem. Do sosu dodaj pulpeciki i całość duś pod przykryciem przez ok. 20 minut. Podawaj z ziemniakami, kluskami lub kopytkami.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 opak. sos uniwersalny jasny łowicz

50 dek. mięso mielone

1 szt. jajko

1 szt. bułka namoczona w mleku

1 łyżeczka sól, pieprz

1 łyżeczka papryka słodka

1 łyżeczka przyprawa do mięsa mielonego

1 łyżka masło

1 szt. cebula

8 szt. pieczarki

1 łyżka olej roślinny

Przygotowanie


1

Namocz bułkę w mleku.

2

Cebulę pokrój w drobną kostkę.

3

Pieczarki oczyść gąbką lub opłucz, osusz i pokrój w plasterki.

4

Mięso mielone wymieszaj z jajkiem i namoczoną bułką, dopraw do smaku.

5

Uformuj małe pulpeciki i usmaż je na oleju.

6

Cebulę i pieczarki podsmaż na maśle i wymieszaj z sosem.

7

Do sosu dodaj pulpeciki i całość duś pod przykryciem przez ok. 20 minut.

8

Podawaj z ziemniakami, kluskami lub kopytkami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły