Pulpeciki w gniazdach pod serową pierzynką

AguSztaberek
Pulpeciki w gniazdach pod serową pierzynką

0

0 / 0

Obiad szybki i prosty, czyli taki jaki uwielbiają dzieciaki. Bo w prostocie siła! Każdy niejadek skusi się na taki obiadek. Smacznego!

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

400 g makaron lubella gniazda wstążki

60 dag. mięso mielone

2 szt. sos boloński łowicz

1 opak. ser żółty

2 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Gniazda makaronu Lubella wrzucamy do wrzącej wody na jakieś 3 minuty. Po tym czasie układamy w naczyniu żaroodpornym. Naczynie można posmarować nieco sosem.

2

Na makaron dajemy część sosu Łowicz. Smak w zależności co lubią nasz maluchy. Tutaj akurat do Spaghetti. Trzeba uważać żeby cały makaron był dokładnie przykryty sosem, inaczej po upieczeniu może być miejscami lekko surowy.

3

Mięso mielone przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Formujemy pulpeciki i układamy na makaronie.

4

Pulpeciki zalewamy dokładnie sosem i posypujemy tartym żółtym serem. Jeżeli ktoś lubi więcej sosu, to sugeruję kupić 3 słoiki.

5

Pieczemy w 180 stopniach około 30 minut i gotowe! Wyszło 8 pulpecików w makaronowym gnieździe - 1 na porcję.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

527

kcal

Białka

34

gram

Węglowodany

44

gram

Tłuszcze

20

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły