Pulpeciki misia

m7
Pulpeciki misia

0

0 / 0

Smaczne kuleczki mięsne do obiadu .Różne dodatki różny smak.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

100 przecier pomidorowy łowicz

3 szczyp. pieprz

1 łyżecz. zioła prowansalskie

1 szkl. bułka tarta

1 szkl. olej rzepakowy uniwersalny

1 szt. cebula

2 szt. jaja kurze całe

2 szt. kostka rosołowa

2 łyżka śmietana 12%

3 łyżka mąka pszenna tortowa

50 dag. mięso mielone wołowe

Przygotowanie


1

Mięso mielone łączymy z drobno pokrojoną cebulą ,jajkami i bułką tartą oraz rozpuszczona kostką mięsną w pół szklanki wody .

2

Łączymy ze sobą i formujemy małe kulki .

3

Obsmażamy na oleju .

4

Wykładamy na talerz.mąkę mieszamy z wodą i śmietaną oraz przecierem pomidorowym.Robimy sos .Dodajemy zioła.

5

Wkładamy do niego opieczone pulpeciki i gotujemy około 40 -50 minut na wolnym ogniu .

6

Doprawiamy pieprzem.Podajemy do ziemniaczków.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły