Pulpeciki misia
m7
Smaczne kuleczki mięsne do obiadu .Różne dodatki różny smak.
0
0 / 0
Smaczne kuleczki mięsne do obiadu .Różne dodatki różny smak.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
100 przecier pomidorowy łowicz
3 szczyp. pieprz
1 łyżecz. zioła prowansalskie
1 szkl. bułka tarta
1 szkl. olej rzepakowy uniwersalny
1 szt. cebula
2 szt. jaja kurze całe
2 szt. kostka rosołowa
2 łyżka śmietana 12%
3 łyżka mąka pszenna tortowa
50 dag. mięso mielone wołowe
Przygotowanie
Mięso mielone łączymy z drobno pokrojoną cebulą ,jajkami i bułką tartą oraz rozpuszczona kostką mięsną w pół szklanki wody .
Łączymy ze sobą i formujemy małe kulki .
Obsmażamy na oleju .
Wykładamy na talerz.mąkę mieszamy z wodą i śmietaną oraz przecierem pomidorowym.Robimy sos .Dodajemy zioła.
Wkładamy do niego opieczone pulpeciki i gotujemy około 40 -50 minut na wolnym ogniu .
Doprawiamy pieprzem.Podajemy do ziemniaczków.