Pulpeciki drobiowe z cukinią

lubella
Pulpeciki drobiowe z cukinią

0

0 / 0

Chcesz przemycić warzywa do diety swojej pociechy? Dodaj do pulpecików startą cukinię i gotowe. Pyszny, sycący i delikatny obiad gotowy w kilka chwil.

14

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

400 g mięso mielone z kurczaka

60 g cukinia

6 łyżka kasza manna

1 szt. jajko

1 łyżeczka przyprawa do kurczaka

2 szt. ząbek czosnku

1 łyżka posiekana natka pietruszki

150 g makaron mini pióra lubella

700 woda

100 śmietana 18%

1 łyżeczka skrobia ziemniaczana

2 szt. listki laurowe

2 szt. ziele angielskie

2 łyżka posiekany koperek

Przygotowanie


1

Mięso doprawić przyprawami, sprasowanym czosnkiem, dodać kaszę mannę, startą na tarce cukinię (ścierać bez pestek), wbić jajko i wyrobić. Jeżeli masa jest za rzadka, dodać więcej kaszy manny.

2

Formować niewielkiej wielkości okrągłe pulpeciki.

3

W dużej, głębokiej patelni zagotować wodę, lekko ją posolić, dodać liski, ziele i pomału wkładać pulpeciki, zakryć przykrywką.

4

Kiedy pulpeciki się zetną, dodać suchy makaron, zakryć i gotować do miękkości makaronu.

5

Na koniec wlać śmietanę wymieszaną ze skrobią i chwilę podgotować.

6

Dodać koper, ewentualnie doprawić solą, pieprzem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły