Pulpeciki drobiowe
m7
pulpeciki pasują zarówno do ziemniaków, kaszy czy ryżu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
465
kcal
Białka
33
gram
Węglowodany
27
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
pulpeciki pasują zarówno do ziemniaków, kaszy czy ryżu
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
7 porcji
Składniki
200 śmietana 18%
1 szkl. mąka krupczatka lubella
1 szt. jajko
1 szt. kostka rosołowa
2 szt. ziele angielskie
2 szt. liść laurowy
1 szt. sos pieczeniowy
6 łyżka kasza manna
1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
80 dag. mięso mielone
Przygotowanie
Mięso należy dobrze wyrobić z kaszą manną oraz jajkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, obtaczamy w mące krupczatce i obsmażamy na oleju.
Pulpeciki przekładamy do garnka, zalewamy wodą (tak by je pokryć), dodajemy listki laurowe, ziele angielskie, kostkę rosołową. Gotujemy około 20 minut.
Następnie w małej ilości wody rozrabiamy sos pieczarkowy z mąką, wlewamy do pulpecików, zaprawiamy śmietaną, całość gotujemy jeszcze około 5-8 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
465
kcal
Białka
33
gram
Węglowodany
27
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.