Pulpeciki drobiowe

m7
Pulpeciki drobiowe

1

0 / 0

pulpeciki pasują zarówno do ziemniaków, kaszy czy ryżu

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


7 porcji

Składniki

200 śmietana 18%

1 szkl. mąka krupczatka lubella

1 szt. jajko

1 szt. kostka rosołowa

2 szt. ziele angielskie

2 szt. liść laurowy

1 szt. sos pieczeniowy

6 łyżka kasza manna

1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

80 dek. mięso mielone

Przygotowanie


1

Mięso należy dobrze wyrobić z kaszą manną oraz jajkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, obtaczamy w mące krupczatce i obsmażamy na oleju.

2

Pulpeciki przekładamy do garnka, zalewamy wodą (tak by je pokryć), dodajemy listki laurowe, ziele angielskie, kostkę rosołową. Gotujemy około 20 minut.

3

Następnie w małej ilości wody rozrabiamy sos pieczarkowy z mąką, wlewamy do pulpecików, zaprawiamy śmietaną, całość gotujemy jeszcze około 5-8 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły