Pulpeciki drobiowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pulpeciki drobiowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973563304.jpeg&w=3840&q=75)
pulpeciki pasują zarówno do ziemniaków, kaszy czy ryżu
1
0 / 0
pulpeciki pasują zarówno do ziemniaków, kaszy czy ryżu
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
7 porcji
Składniki
200 śmietana 18%
1 szkl. mąka krupczatka lubella
1 szt. jajko
1 szt. kostka rosołowa
2 szt. ziele angielskie
2 szt. liść laurowy
1 szt. sos pieczeniowy
6 łyżka kasza manna
1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
80 dag. mięso mielone
Przygotowanie
Mięso należy dobrze wyrobić z kaszą manną oraz jajkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, obtaczamy w mące krupczatce i obsmażamy na oleju.
Pulpeciki przekładamy do garnka, zalewamy wodą (tak by je pokryć), dodajemy listki laurowe, ziele angielskie, kostkę rosołową. Gotujemy około 20 minut.
Następnie w małej ilości wody rozrabiamy sos pieczarkowy z mąką, wlewamy do pulpecików, zaprawiamy śmietaną, całość gotujemy jeszcze około 5-8 minut.