Pulpeciki

m7
Pulpeciki

0

0 / 0

Są wspaniałe, można je mrozić razem z sosem i na następny raz obiad gotowy.

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

0.50 kg mięso mielone

1 szczyp. sól

3 szczyp. pieprz

2 łyżecz. papryka

0.50 łyżecz. papryka

1 szkl. bulion drobiowy

1 szt. cebula

1 szt. jajko

1 szt. przecier pomidorowy łowicz

4 łyżka bułka tarta

4 łyżka oliwa

3 łyżka pietruszki

Przygotowanie


1

Cebulę posiekać, zeszklić, dodać do mięsa plus jajko, 2 łyżki bułki, pietruszka, papryka, sól pieprz i wymieszać.

2

Formować małe kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtoczyć w bułce i usmażyć.

3

Do bulionu dodać przecier i włożyć kulki tak by były przykryte.

4

Gotować jeszcze 1/2 godziny. W razie potrzeby podlewać wodą lub bulionem. Pod koniec doprawić sos.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

324

kcal

Białka

23

gram

Węglowodany

8

gram

Tłuszcze

21

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły