Pulpeciki
m7
0
0 / 0
Są wspaniałe, można je mrozić razem z sosem i na następny raz obiad gotowy.
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
0.50 kg mięso mielone
1 szcz. sól
3 szcz. pieprz
2 łyżeczka papryka
0.50 łyżeczka papryka
1 szkl. bulion drobiowy
1 szt. cebula
1 szt. jajko
1 szt. przecier pomidorowy łowicz
4 łyżka bułka tarta
4 łyżka oliwa
3 łyżka pietruszki
Przygotowanie
1
Cebulę posiekać, zeszklić, dodać do mięsa plus jajko, 2 łyżki bułki, pietruszka, papryka, sól pieprz i wymieszać.
2
Formować małe kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtoczyć w bułce i usmażyć.
3
Do bulionu dodać przecier i włożyć kulki tak by były przykryte.
4
Gotować jeszcze 1/2 godziny. W razie potrzeby podlewać wodą lub bulionem. Pod koniec doprawić sos.