PUDDING Z KASZY JAGLANEJ

kontakt_3
PUDDING Z KASZY JAGLANEJ

1

0 / 0

Pyszny szybki i sycący pomysł na śniadanie lub podwieczorek. Podawany z owocami sezonowymi pudding trafi w gusta każdego małego łasucha.

7

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

0.75 szkl. kasza jaglana

0.75 szkl. mleko ryżowe

0.50 łyżecz. cynamon

1 szt. banan

5 szt. daktyle

1 łyżecz. cukier

250 g owoce sezonowe

Przygotowanie


1

Gotujemy kaszę jaglaną w półtorej szklanki wody i delikatnie solimy.

2

Ugotowaną kaszę, banana i daktyle blendujemy, dodając cynamon i mleko ryżowe.

3

Pudding podajemy z owocami sezonowymi.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły