PUDDING Z KASZY JAGLANEJ
kontakt_3
Pyszny szybki i sycący pomysł na śniadanie lub podwieczorek. Podawany z owocami sezonowymi pudding trafi w gusta każdego małego łasucha.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
496
kcal
Białka
71
gram
Węglowodany
118
gram
Tłuszcze
2
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Pyszny szybki i sycący pomysł na śniadanie lub podwieczorek. Podawany z owocami sezonowymi pudding trafi w gusta każdego małego łasucha.
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
0.75 szkl. kasza jaglana
0.75 szkl. mleko ryżowe
0.50 łyżecz. cynamon
1 szt. banan
5 szt. daktyle
1 łyżecz. cukier
250 g owoce sezonowe
Przygotowanie
Gotujemy kaszę jaglaną w półtorej szklanki wody i delikatnie solimy.
Ugotowaną kaszę, banana i daktyle blendujemy, dodając cynamon i mleko ryżowe.
Pudding podajemy z owocami sezonowymi.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
496
kcal
Białka
71
gram
Węglowodany
118
gram
Tłuszcze
2
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.