Pudding z chałki z migdałami, truskawkami i Czekodżemem
maspexdigital
Wypróbuj łatwy i szybki przepis na pyszny pudding z chałki, migdałów i truskawek. Potrzebujesz Czekodżemu Łowicz, chałki - najlepiej czerstwej, jajek, mleka, jogurtu, truskawek i migdałowych płatków. Namocz chałkę w jajku i posmaruj Czekodżemem. Ułóż chałkę w formie do pieczenia, posyp migdałami i dodaj pokrojone truskawki. Zapiekaj ok 20 minut. Pudding z chałki ze słodkimi dodatkami to pyszny pomysł na śniadanie lub podwieczorek.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
452
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
68
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Wypróbuj łatwy i szybki przepis na pyszny pudding z chałki, migdałów i truskawek. Potrzebujesz Czekodżemu Łowicz, chałki - najlepiej czerstwej, jajek, mleka, jogurtu, truskawek i migdałowych płatków. Namocz chałkę w jajku i posmaruj Czekodżemem. Ułóż chałkę w formie do pieczenia, posyp migdałami i dodaj pokrojone truskawki. Zapiekaj ok 20 minut. Pudding z chałki ze słodkimi dodatkami to pyszny pomysł na śniadanie lub podwieczorek.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
200 g czekodżem truskawkowy łowicz
1 szt. czerstwa chałka
2 szt. jaja l
120 mleko
2 łyżka jogurt
3 szt. truskawki
2 łyżka płatki migdałowe
Przygotowanie
Piekarnik nagrzej do 180°.
Chałkę pokrój na kromki o grubości ok. 1 cm.
Jajka roztrzep z mlekiem i jogurtem.
Każdą kromkę obtocz w jajecznej mieszance, po czym na każdej rozsmaruj łyżeczkę Czekodżemu Łowicz Truskawka z belgijską czekoladą.
W jednej dużej formie do pieczenia (26 cm średnicy) lub w 4 małych (8-10 cm średnicy), ułóż namoczone i posmarowane Czekodżemem kromki.
Posyp je płatkami migdałów i dodaj truskawki pokrojone w mniejsze kawałki.
Zapiekaj ok. 20 minut w 180°. Podawaj na ciepło.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
452
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
68
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.