Pudding z chałki z migdałami, truskawkami i Czekodżemem
maspexdigital
Wypróbuj łatwy i szybki przepis na pyszny pudding z chałki, migdałów i truskawek. Potrzebujesz Czekodżemu Łowicz, chałki - najlepiej czerstwej, jajek, mleka, jogurtu, truskawek i migdałowych płatków. Namocz chałkę w jajku i posmaruj Czekodżemem. Ułóż chałkę w formie do pieczenia, posyp migdałami i dodaj pokrojone truskawki. Zapiekaj ok 20 minut. Pudding z chałki ze słodkimi dodatkami to pyszny pomysł na śniadanie lub podwieczorek.
1
0 / 0
Wypróbuj łatwy i szybki przepis na pyszny pudding z chałki, migdałów i truskawek. Potrzebujesz Czekodżemu Łowicz, chałki - najlepiej czerstwej, jajek, mleka, jogurtu, truskawek i migdałowych płatków. Namocz chałkę w jajku i posmaruj Czekodżemem. Ułóż chałkę w formie do pieczenia, posyp migdałami i dodaj pokrojone truskawki. Zapiekaj ok 20 minut. Pudding z chałki ze słodkimi dodatkami to pyszny pomysł na śniadanie lub podwieczorek.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
200 g czekodżem truskawkowy łowicz
1 szt. czerstwa chałka
2 szt. jaja l
120 mleko
2 łyżka jogurt
3 szt. truskawki
2 łyżka płatki migdałowe
Przygotowanie
Piekarnik nagrzej do 180°.
Chałkę pokrój na kromki o grubości ok. 1 cm.
Jajka roztrzep z mlekiem i jogurtem.
Każdą kromkę obtocz w jajecznej mieszance, po czym na każdej rozsmaruj łyżeczkę Czekodżemu Łowicz Truskawka z belgijską czekoladą.
W jednej dużej formie do pieczenia (26 cm średnicy) lub w 4 małych (8-10 cm średnicy), ułóż namoczone i posmarowane Czekodżemem kromki.
Posyp je płatkami migdałów i dodaj truskawki pokrojone w mniejsze kawałki.
Zapiekaj ok. 20 minut w 180°. Podawaj na ciepło.