Pudding z chałki z migdałami, truskawkami i Czekodżemem

maspexdigital
Pudding z chałki z migdałami, truskawkami i Czekodżemem

1

0 / 0

Wypróbuj łatwy i szybki przepis na pyszny pudding z chałki, migdałów i truskawek. Potrzebujesz Czekodżemu Łowicz, chałki - najlepiej czerstwej, jajek, mleka, jogurtu, truskawek i migdałowych płatków. Namocz chałkę w jajku i posmaruj Czekodżemem. Ułóż chałkę w formie do pieczenia, posyp migdałami i dodaj pokrojone truskawki. Zapiekaj ok 20 minut. Pudding z chałki ze słodkimi dodatkami to pyszny pomysł na śniadanie lub podwieczorek.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

200 g czekodżem truskawkowy łowicz

1 szt. czerstwa chałka

2 szt. jaja l

120 mleko

2 łyżka jogurt

3 szt. truskawki

2 łyżka płatki migdałowe

Przygotowanie


1

Piekarnik nagrzej do 180°.

2

Chałkę pokrój na kromki o grubości ok. 1 cm.

3

Jajka roztrzep z mlekiem i jogurtem.

4

Każdą kromkę obtocz w jajecznej mieszance, po czym na każdej rozsmaruj łyżeczkę Czekodżemu Łowicz Truskawka z belgijską czekoladą.

5

W jednej dużej formie do pieczenia (26 cm średnicy) lub w 4 małych (8-10 cm średnicy), ułóż namoczone i posmarowane Czekodżemem kromki.

6

Posyp je płatkami migdałów i dodaj truskawki pokrojone w mniejsze kawałki.

7

Zapiekaj ok. 20 minut w 180°. Podawaj na ciepło.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły