Pudding ryżowy z mango
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_1
![Pudding ryżowy z mango](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975161462.jpeg&w=3840&q=75)
1
5 / 1
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1.50 l mleko
200 g ryż
2 łyżecz. cukier
0.25 łyżecz. kardamon
0.50 szt. mango
1 łyżecz. płatki migdałowe
1 łyżecz. wiórki kokosowe
1 opak. sok pomarańczowy tymbark
Przygotowanie
1
Ryż (najlepiej jaśminowy) płuczemy kilka razy, aż woda będzie czysta.
2
W garnku gotujemy na wolnym ogniu mleko (krowie lub mieszane - kokosowe i krowie) z ryżem i cukrem oraz migdałami i wiórkami kokosowymi, często mieszając, bo ryż lubi przywierać do dna garnka. Gotujemy ok 10-15 min.
3
Przekładamy do miseczek i dekorujemy pokrojonym mango, wiórkami kokosowymi i bakaliami, które lubimy.