Pudding ryżowy z mango

kontakt_1
Pudding ryżowy z mango

1

5 / 1

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1.50 l mleko

200 g ryż

2 łyżecz. cukier

0.25 łyżecz. kardamon

0.50 szt. mango

1 łyżecz. płatki migdałowe

1 łyżecz. wiórki kokosowe

1 opak. sok pomarańczowy tymbark

Przygotowanie


1

Ryż (najlepiej jaśminowy) płuczemy kilka razy, aż woda będzie czysta.

2

W garnku gotujemy na wolnym ogniu mleko (krowie lub mieszane - kokosowe i krowie) z ryżem i cukrem oraz migdałami i wiórkami kokosowymi, często mieszając, bo ryż lubi przywierać do dna garnka. Gotujemy ok 10-15 min.

3

Przekładamy do miseczek i dekorujemy pokrojonym mango, wiórkami kokosowymi i bakaliami, które lubimy.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

892

kcal

Białka

25

gram

Węglowodany

123

gram

Tłuszcze

25

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły