Pudding ryżowy z dżemem truskawkowym

maspexdigital
Pudding ryżowy z dżemem truskawkowym

0

5 / 2

Błyskawiczna, słodzona ksylitolem przekąska, która idealnie sprawdzi się dla najmłodszych smakoszy. Do puddingu z płatków ryżowych dodaj odrobinę dżemu truskawkowego i ciesz się zdrowym posiłkiem każdego dnia!

5

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

500 mleko

6 łyżka płatki ryżowe

4 łyżka dżem truskawkowy łowicz

1 łyżka ksylitol

8 szt. truskawki

Przygotowanie


1

Do rondelka wlewamy mleko i wsypujemy płatki ryżowe. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 5-7 minut, często mieszając.

2

Gdy płatki ryżowe będą miękkie, wyłączamy kuchenkę i dodajemy ksylitol.

3

Pudding podajemy nakładając na każdą porcję łyżeczkę dżemu truskawkowego Łowicz i dekorujemy kilkoma kawałkami świeżych truskawek i listkami świeżej mięty.

Kategorie


Alergeny


Laktoza

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły