Pudding ryżowy z dżemem truskawkowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Pudding ryżowy z dżemem truskawkowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F483-1702057501381.jpeg&w=3840&q=75)
Błyskawiczna, słodzona ksylitolem przekąska, która idealnie sprawdzi się dla najmłodszych smakoszy. Do puddingu z płatków ryżowych dodaj odrobinę dżemu truskawkowego i ciesz się zdrowym posiłkiem każdego dnia!
0
5 / 2
Błyskawiczna, słodzona ksylitolem przekąska, która idealnie sprawdzi się dla najmłodszych smakoszy. Do puddingu z płatków ryżowych dodaj odrobinę dżemu truskawkowego i ciesz się zdrowym posiłkiem każdego dnia!
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
500 mleko
6 łyżka płatki ryżowe
4 łyżka dżem truskawkowy łowicz
1 łyżka ksylitol
8 szt. truskawki
Przygotowanie
Do rondelka wlewamy mleko i wsypujemy płatki ryżowe. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 5-7 minut, często mieszając.
Gdy płatki ryżowe będą miękkie, wyłączamy kuchenkę i dodajemy ksylitol.
Pudding podajemy nakładając na każdą porcję łyżeczkę dżemu truskawkowego Łowicz i dekorujemy kilkoma kawałkami świeżych truskawek i listkami świeżej mięty.