Pudding makaronowy z wanilią, gruszką i pistacjami
Lubella
Oczaruj swoich gości puddingiem makaronowym z dodatkiem wanilii, gruszki i pistacji. Ten deser na pewno zachwyci gości Twojej domowej restauracji!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
841
kcal
Białka
30
gram
Węglowodany
101
gram
Tłuszcze
34
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Oczaruj swoich gości puddingiem makaronowym z dodatkiem wanilii, gruszki i pistacji. Ten deser na pewno zachwyci gości Twojej domowej restauracji!
5
Składniki
30 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szt. gruszka
75 g makaron lubella muszelki
300 ml mleko
0.50 szt. laska wanilii
0.30 szkl. pistacje
Przygotowanie
Na patelni ze szczyptą cukru skarmelizuj kilka plasterków gruszki, resztę gruszki pokrój w drobną kostkę. Ugotuj makaron w 300 ml mleka z połową laski wanilii do miękkości mieszając co jakiś czas.
W międzyczasie upiecz pistacje w 180 stopniach przez 4-6 minut. Ugotowany makaron wymieszaj z gruszką, wyłóż na talerz, udekoruj karmelizowaną gruszką oraz przestudzonymi i posiekanymi pistacjami.
Użyj małej miseczki, filiżanki lub czarki, aby nadać kształt babeczki swojemu puddingowi. Tak podany deser na pewno zachwyci gości Twojej domowej restauracji!
*Zamiast laski wanilii możesz użyć cukru wanilinowego
Wartości odżywcze na porcję
Energia
841
kcal
Białka
30
gram
Węglowodany
101
gram
Tłuszcze
34
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.