Pudding makaronowy z wanilią, gruszką i pistacjami

Lubella
Pudding makaronowy z wanilią, gruszką i pistacjami

0

0 / 0

Oczaruj swoich gości puddingiem makaronowym z dodatkiem wanilii, gruszki i pistacji. Ten deser na pewno zachwyci gości Twojej domowej restauracji!

5

Składniki

30 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 szt. gruszka

75 g makaron lubella muszelki

300 ml mleko

0.50 szt. laska wanilii

0.30 szkl. pistacje

Przygotowanie


1

Na patelni ze szczyptą cukru skarmelizuj kilka plasterków gruszki, resztę gruszki pokrój w drobną kostkę. Ugotuj makaron w 300 ml mleka z połową laski wanilii do miękkości mieszając co jakiś czas.

2

W międzyczasie upiecz pistacje w 180 stopniach przez 4-6 minut. Ugotowany makaron wymieszaj z gruszką, wyłóż na talerz, udekoruj karmelizowaną gruszką oraz przestudzonymi i posiekanymi pistacjami.

3

Użyj małej miseczki, filiżanki lub czarki, aby nadać kształt babeczki swojemu puddingowi. Tak podany deser na pewno zachwyci gości Twojej domowej restauracji!

4

*Zamiast laski wanilii możesz użyć cukru wanilinowego

Wartości odżywcze na porcję


Energia

841

kcal

Białka

30

gram

Węglowodany

101

gram

Tłuszcze

34

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły