Pudding makaronowy z wanilią, gruszką i pistacjami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Fbrands%2Flogo_images%2F1709025555625.png&w=3840&q=75)
Lubella
![Pudding makaronowy z wanilią, gruszką i pistacjami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1707484082058.jpg&w=3840&q=75)
Oczaruj swoich gości puddingiem makaronowym z dodatkiem wanilii, gruszki i pistacji. Ten deser na pewno zachwyci gości Twojej domowej restauracji!
0
0 / 0
Oczaruj swoich gości puddingiem makaronowym z dodatkiem wanilii, gruszki i pistacji. Ten deser na pewno zachwyci gości Twojej domowej restauracji!
5
Składniki
30 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szt. gruszka
75 g makaron lubella muszelki
300 ml mleko
0.50 szt. laska wanilii
0.30 szkl. pistacje
Przygotowanie
Na patelni ze szczyptą cukru skarmelizuj kilka plasterków gruszki, resztę gruszki pokrój w drobną kostkę. Ugotuj makaron w 300 ml mleka z połową laski wanilii do miękkości mieszając co jakiś czas.
W międzyczasie upiecz pistacje w 180 stopniach przez 4-6 minut. Ugotowany makaron wymieszaj z gruszką, wyłóż na talerz, udekoruj karmelizowaną gruszką oraz przestudzonymi i posiekanymi pistacjami.
Użyj małej miseczki, filiżanki lub czarki, aby nadać kształt babeczki swojemu puddingowi. Tak podany deser na pewno zachwyci gości Twojej domowej restauracji!
*Zamiast laski wanilii możesz użyć cukru wanilinowego