Pudding chia z musem dyniowym
Kakao DecoMorreno
Pudding chia z musem dyniowym to zdrowy i smaczny deser, który doskonale sprawdzi się na śniadanie na słodko lub jako szybka przekąska w ciągu dnia. Z pewnością zasmakuje zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Połączenie dyniowego purée z mlekiem roślinnym, nasionami chia, cynamonu i gałki muszkatołowej to świetny wybór na jesienne dni, kiedy trwa sezon na dynię. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pudding chia z musem dyniowym to zdrowy i smaczny deser, który doskonale sprawdzi się na śniadanie na słodko lub jako szybka przekąska w ciągu dnia. Z pewnością zasmakuje zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Połączenie dyniowego purée z mlekiem roślinnym, nasionami chia, cynamonu i gałki muszkatołowej to świetny wybór na jesienne dni, kiedy trwa sezon na dynię. Smacznego!
8
Składniki
30 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 łyżka kakao decomorreno
200 g puree dyniowe
3 łyżka nasiona chia
200 ml mleko roślinne
150 g jogurt naturalny
1 szczyp. cynamon
1 szczyp. gałka muszkatołowa
2 łyżka syrop klonowy
Przygotowanie
W misce mieszamy mleko roślinne z nasionami chia i syropem klonowym.
Odstawiamy na 20 minut do lodówki.
W miseczce mieszamy purée z dyniowe z cynamonem i gałką muszkatołową.
Do miseczki przekładamy napęczniałe nasiona chia, jogurt naturalny i purée dyniowe.
Górę puddingu posypujemy kakao. Opcjonalnie na wierzch możemy dodać posiekane orzechy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.