Pudding chia z musem dyniowym

Kakao DecoMorreno
Pudding chia z musem dyniowym

0

0 / 0

Pudding chia z musem dyniowym to zdrowy i smaczny deser, który doskonale sprawdzi się na śniadanie na słodko lub jako szybka przekąska w ciągu dnia. Z pewnością zasmakuje zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Połączenie dyniowego purée z mlekiem roślinnym, nasionami chia, cynamonu i gałki muszkatołowej to świetny wybór na jesienne dni, kiedy trwa sezon na dynię. Smacznego!

8

Składniki

30 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 łyżka kakao decomorreno

200 g puree dyniowe

3 łyżka nasiona chia

200 ml mleko roślinne

150 g jogurt naturalny

1 szczyp. cynamon

1 szczyp. gałka muszkatołowa

2 łyżka syrop klonowy

Przygotowanie


1

W misce mieszamy mleko roślinne z nasionami chia i syropem klonowym.

2

Odstawiamy na 20 minut do lodówki.

3

W miseczce mieszamy purée z dyniowe z cynamonem i gałką muszkatołową.

4

Do miseczki przekładamy napęczniałe nasiona chia, jogurt naturalny i purée dyniowe.

5

Górę puddingu posypujemy kakao. Opcjonalnie na wierzch możemy dodać posiekane orzechy.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły