Pudding bananowy

EkspertOdKuchni
Pudding bananowy

0

0 / 0

Pudding bananowy to kremowy deser, który jest wyjątkowo prosty i szybki w przygotowaniu. Idealnie sprawdzi się jako słodka przekąska w ciągu dnia lub drugie śniadanie. Z pewnością zasmakuje nie tylko miłośnikom bananów, ale wszystkim, którzy szukają czegoś słodkiego i sycącego na deser.

5

Składniki

10 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szt. banany

500 g mleko migdałowe

50 g cukier

30 g mąka kukurydziana

1 łyżecz. ekstrakt waniliowy

Przygotowanie


1

W blenderze umieść trzy banany, mleko, cukier, mąkę kukurydzianą i ekstrakt waniliowy. Blenduj wszystkie składniki do uzyskania gładkiej konsystencji.

2

Przelej mieszankę do garnka i podgrzewaj na średnim ogniu, ciągle mieszając, aż pudding zgęstnieje. Zajmie to około 5-7 minut.

3

Gdy pudding zgęstnieje, usuń go z ognia i przełóż do miseczek lub szklanek.

4

Udekoruj wierzch plasterkami banana.

5

Schłódź pudding przez kilka godzin w lodówce przed podaniem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

223

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

49

gram

Tłuszcze

1

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły