Pudding bananowy
EkspertOdKuchni
Pudding bananowy to kremowy deser, który jest wyjątkowo prosty i szybki w przygotowaniu. Idealnie sprawdzi się jako słodka przekąska w ciągu dnia lub drugie śniadanie. Z pewnością zasmakuje nie tylko miłośnikom bananów, ale wszystkim, którzy szukają czegoś słodkiego i sycącego na deser.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
223
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
49
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pudding bananowy to kremowy deser, który jest wyjątkowo prosty i szybki w przygotowaniu. Idealnie sprawdzi się jako słodka przekąska w ciągu dnia lub drugie śniadanie. Z pewnością zasmakuje nie tylko miłośnikom bananów, ale wszystkim, którzy szukają czegoś słodkiego i sycącego na deser.
5
Składniki
10 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 szt. banany
500 g mleko migdałowe
50 g cukier
30 g mąka kukurydziana
1 łyżecz. ekstrakt waniliowy
Przygotowanie
W blenderze umieść trzy banany, mleko, cukier, mąkę kukurydzianą i ekstrakt waniliowy. Blenduj wszystkie składniki do uzyskania gładkiej konsystencji.
Przelej mieszankę do garnka i podgrzewaj na średnim ogniu, ciągle mieszając, aż pudding zgęstnieje. Zajmie to około 5-7 minut.
Gdy pudding zgęstnieje, usuń go z ognia i przełóż do miseczek lub szklanek.
Udekoruj wierzch plasterkami banana.
Schłódź pudding przez kilka godzin w lodówce przed podaniem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
223
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
49
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.