Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Delikatne ciasto ptysiowe wypełnione kremem truskawkowym i aromatyczną, bazyliową bitą śmietaną.
190 | Gramów | ||
![]() |
|||
250 | Mililitrów |
woda
|
|
100 | Gramów |
masło
|
|
4 | Sztuki |
jaja L
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
Składniki na krem truskawkowy: |
|||
10 | Gramów | ||
![]() |
|||
180 | Mililitrów |
śmietana 36%
|
|
140 | Mililitrów |
mleko UHT 3,2%
|
|
260 | Gramów |
truskawki
|
|
100 | Gramów |
cukier
|
|
3 | Sztuki |
ŻÓŁTKA
|
|
40 | Gramów |
mąka ziemniaczana
|
|
100 | Gramów |
serek mascarpone
|
|
Składniki na bazyliową bitą śmietanę: |
|||
350 | Mililitrów |
śmietana 36%
|
|
15 | Sztuk |
Liście bazylii
|
|
1 | Łyżka |
cukier
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |