Ptysie z kremem cappuciino
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ptysie z kremem cappuciino](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976954922.jpeg&w=3840&q=75)
Z ciasta karpatkowego, robie ptysie. Krem z kawą capuccino, czemu nie zawsze mozna spróbowac.
3
0 / 0
Z ciasta karpatkowego, robie ptysie. Krem z kawą capuccino, czemu nie zawsze mozna spróbowac.
13
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 kostka masło
100 g masło
1 szkl. woda
1 szkl. mąka pszenna tortowa
2 szkl. mleko
0.75 szkl. cukier
5 szt. jaja kurze całe
5 szt. żółtko jaja kurzego
1 szt. cukier waniliowy
1 szt. budyń śmietankowy
3 łyżka mąka pszenna tortowa
4 łyżka kawa cappuccino
Przygotowanie
1 szklanki wody zagotowac z100 g masła lub margaryny i szczyptą soli.
Do wrzatku wsypac czubatą szklankę maki pszennej i wymiszac na jednolitą masę.
Ostudzic dodac 5 całych jaj i zmiksowac.
Tak przygotowane ciasto nakładac porcjami w rónych odstepach, na
posmarowaną tłuszczem i posypana maka forme.
Upieczone i przestudzone ptysie napełnic kremem cappuccino
Krem: Budyń: 5 żołtek, cukier waniliowy,3 łyzki mąki zwykłej,1 budyń smietankowy bez cukru, 2 szklanki mleka, 3/4 szklanki cukru, 1 kostka masła, 3 łyzki kawy cappucino o smaku waniliowym.
Masło utrze na puch, dodac wystudzony budyń oraz kawe, ciagle ucierając.