Ptysie z kremem cappuciino

m7
Ptysie z kremem cappuciino

3

0 / 0

Z ciasta karpatkowego, robie ptysie. Krem z kawą capuccino, czemu nie zawsze mozna spróbowac.

13

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

1 szcz. sól

1 kost. masło

100 g masło

1 szkl. woda

1 szkl. mąka pszenna tortowa

2 szkl. mleko

0.75 szkl. cukier

5 szt. jaja kurze całe

5 szt. żółtko jaja kurzego

1 szt. cukier waniliowy

1 szt. budyń śmietankowy

3 łyżka mąka pszenna tortowa

4 łyżka kawa cappuccino

Przygotowanie


1

1 szklanki wody zagotowac z100 g masła lub margaryny i szczyptą soli.

2

Do wrzatku wsypac czubatą szklankę maki pszennej i wymiszac na jednolitą masę.

3

Ostudzic dodac 5 całych jaj i zmiksowac.

4

Tak przygotowane ciasto nakładac porcjami w rónych odstepach, na

5

posmarowaną tłuszczem i posypana maka forme.

6

Upieczone i przestudzone ptysie napełnic kremem cappuccino

7

Krem: Budyń: 5 żołtek, cukier waniliowy,3 łyzki mąki zwykłej,1 budyń smietankowy bez cukru, 2 szklanki mleka, 3/4 szklanki cukru, 1 kostka masła, 3 łyzki kawy cappucino o smaku waniliowym.

8

Masło utrze na puch, dodac wystudzony budyń oraz kawe, ciagle ucierając.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły