Ptysie z kremem cappuciino

m7
Ptysie z kremem cappuciino

Średnia 0 / 0

Oceń!

Z ciasta karpatkowego, robie ptysie. Krem z kawą capuccino, czemu nie zawsze mozna spróbowac.

13

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

1 szczyp. sól

1 kostka masło

100 g masło

1 szkl. woda

1 szkl. mąka pszenna tortowa

2 szkl. mleko

0.75 szkl. cukier

5 szt. jaja kurze całe

5 szt. żółtko jaja kurzego

1 szt. cukier waniliowy

1 szt. budyń śmietankowy

3 łyżka mąka pszenna tortowa

4 łyżka kawa cappuccino

Przygotowanie


1 szklanki wody zagotowac z100 g masła lub margaryny i szczyptą soli.

Do wrzatku wsypac czubatą szklankę maki pszennej i wymiszac na jednolitą masę.

Ostudzic dodac 5 całych jaj i zmiksowac.

Tak przygotowane ciasto nakładac porcjami w rónych odstepach, na

posmarowaną tłuszczem i posypana maka forme.

Upieczone i przestudzone ptysie napełnic kremem cappuccino

Krem: Budyń: 5 żołtek, cukier waniliowy,3 łyzki mąki zwykłej,1 budyń smietankowy bez cukru, 2 szklanki mleka, 3/4 szklanki cukru, 1 kostka masła, 3 łyzki kawy cappucino o smaku waniliowym.

Masło utrze na puch, dodac wystudzony budyń oraz kawe, ciagle ucierając.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

229

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

17

gram

Tłuszcze

16

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły