Ptysie z kremem cappuciino

m7

Z ciasta karpatkowego, robie ptysie. Krem z kawą capuccino, czemu nie zawsze mozna spróbowac.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
229
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
17
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
3
0 / 0
Z ciasta karpatkowego, robie ptysie. Krem z kawą capuccino, czemu nie zawsze mozna spróbowac.
13
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 kostka masło
100 g masło
1 szkl. woda
1 szkl. mąka pszenna tortowa
2 szkl. mleko
0.75 szkl. cukier
5 szt. jaja kurze całe
5 szt. żółtko jaja kurzego
1 szt. cukier waniliowy
1 szt. budyń śmietankowy
3 łyżka mąka pszenna tortowa
4 łyżka kawa cappuccino
Przygotowanie
1 szklanki wody zagotowac z100 g masła lub margaryny i szczyptą soli.
Do wrzatku wsypac czubatą szklankę maki pszennej i wymiszac na jednolitą masę.
Ostudzic dodac 5 całych jaj i zmiksowac.
Tak przygotowane ciasto nakładac porcjami w rónych odstepach, na
posmarowaną tłuszczem i posypana maka forme.
Upieczone i przestudzone ptysie napełnic kremem cappuccino
Krem: Budyń: 5 żołtek, cukier waniliowy,3 łyzki mąki zwykłej,1 budyń smietankowy bez cukru, 2 szklanki mleka, 3/4 szklanki cukru, 1 kostka masła, 3 łyzki kawy cappucino o smaku waniliowym.
Masło utrze na puch, dodac wystudzony budyń oraz kawe, ciagle ucierając.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
229
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
17
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.