Example thumb
3

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Kostka
masło
100 Gramów
masło extra
1 Szklanka
woda
1 Szklanka
mąka pszenna tortowa
2 Szklanki
mleko
0.75 Szklanki
cukier
5 Sztuk
jaja kurze całe
5 Sztuk
żółtko jaja kurzego
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
1 Sztuka
budyń śmietankowy
3 Łyżki
mąka pszenna tortowa
4 Łyżki
Kawa cappuccino
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. 1 szklanki wody zagotowac z100 g masła lub margaryny i szczyptą soli.
  2. Do wrzatku wsypac czubatą szklankę maki pszennej i wymiszac na jednolitą masę.
  3. Ostudzic dodac 5 całych jaj i zmiksowac.
  4. Tak przygotowane ciasto nakładac porcjami w rónych odstepach, na
  5. posmarowaną tłuszczem i posypana maka forme.
  6. Upieczone i przestudzone ptysie napełnic kremem cappuccino
  7. Krem: Budyń: 5 żołtek, cukier waniliowy,3 łyzki mąki zwykłej,1 budyń smietankowy bez cukru, 2 szklanki mleka, 3/4 szklanki cukru, 1 kostka masła, 3 łyzki kawy cappucino o smaku waniliowym.
  8. Masło utrze na puch, dodac wystudzony budyń oraz kawe, ciagle ucierając.

Opis

Z ciasta karpatkowego, robie ptysie. Krem z kawą capuccino, czemu nie zawsze mozna spróbowac.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!