1

Składniki

250 Mililitrów
woda
200 Mililitrów
Śmietana 30%
1 Łyżeczka
sól
90 Gramów
masło
1 Szklanka
ingridient
Lubella Mąka puszysta krupczatka
3 Sztuki
jaja kurze całe
2 Łyżki
cukier puder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do rondelka wlej wodę.
  2. Dodaj masło i zagotuj.
  3. Ściagnij z ognia i wsyp mąkę.
  4. Energicznie wymieszaj.
  5. Ostudz masę.
  6. Do masy wbij po jednym jajku nie przerywając miksowania.
  7. Ciasto przełóż do rękawa cukierniczego.
  8. Uformuj niewielkie ptysie.
  9. Blaszkę włóż do piekarnika na 15-20 min w temp 200 stopni.
  10. Śmietankę uij na sztywno.
  11. Dodaj cukier puder.
  12. Ptysie nafaszeruj bitą śmietaną.

Opis

Małe co nieco.

Podobne przepisy

Churrosy Kakaowe

Średni Do 3 godz
Churrosy Kakaowe

Kakaowe jajka niespodzianka

Łatwy Do 1 godz
Kakaowe jajka niespodzianka

Kakaowe profiterole

Łatwy Do 1 godz
Kakaowe profiterole

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łaciate ciasto z truskawkowym kremem

Łatwy Ponad 3 godz
Łaciate ciasto z truskawkowym kremem

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Naleśniki z konfiturą truskawkową, bitą śmietaną i prażonym...

Łatwy Do 40 min
Naleśniki z konfiturą truskawkową, bitą śmietaną i prażonym...

Odwrócone babeczki

Łatwy Do 1 godz
Odwrócone babeczki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!