1

Składniki

375 Mililitrów
woda
1 Kostka
margaryna zwykła
7 Sztuk
jaja kurze całe
2 Sztuki
Galaretka agrestowa
2 Sztuki
cukier
1 Sztuka
ŻELATYNA
3 Łyżki
kakao w proszku
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Margarynę roztapiamy w gorącej wodzie .
  2. Dodajemy całe opakowanie żelatyny i mieszamy do jej rozpuszczenia.
  3. Białka oddzielamy od żółtek .Białka ubijamy na sztywną masę i dodajemy szklankę cukru.
  4. Żółtka ubijamy także ze szklanką cukru
  5. .Do białek i żółtek wlewamy po jednej szklance rozpuszczonej żelatyny.
  6. Na tortownice wylewamy porcję żółtek ,połowę części ubitych białek .
  7. Do drugiej części dodajemy kakao .Wylewamy na biała część białkową .
  8. Galaretki rozpuszczamy wg przepisu na opakowaniu .Tężejące wylewamy na zastygnięte warstwy jajeczne.Wstawiamy do lodówki .

Opis

Deser z dzieciństwa ,niezapomniany smak.

Podobne przepisy

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Łatwy Do 1 godz
Ekspresowe ciasto czekoladowe

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Jabłecznik

Średni Do 1 godz
Jabłecznik

Kakaowe jajka niespodzianka

Łatwy Do 1 godz
Kakaowe jajka niespodzianka

Kakaowe profiterole

Łatwy Do 1 godz
Kakaowe profiterole

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!