1

Składniki

3 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
375 Mililitrów
woda
1 Kostka
margaryna zwykła
7 Sztuk
jaja kurze całe
2 Sztuki
Galaretka agrestowa
2 Sztuki
cukier
1 Sztuka
ŻELATYNA
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Margarynę roztapiamy w gorącej wodzie .
  2. Dodajemy całe opakowanie żelatyny i mieszamy do jej rozpuszczenia.
  3. Białka oddzielamy od żółtek .Białka ubijamy na sztywną masę i dodajemy szklankę cukru.
  4. Żółtka ubijamy także ze szklanką cukru
  5. .Do białek i żółtek wlewamy po jednej szklance rozpuszczonej żelatyny.
  6. Na tortownice wylewamy porcję żółtek ,połowę części ubitych białek .
  7. Do drugiej części dodajemy kakao .Wylewamy na biała część białkową .
  8. Galaretki rozpuszczamy wg przepisu na opakowaniu .Tężejące wylewamy na zastygnięte warstwy jajeczne.Wstawiamy do lodówki .

Opis

Deser z dzieciństwa ,niezapomniany smak.

Podobne przepisy

Kakaowa rolada z musem śmietankowym i sercem w środku

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowa rolada z musem śmietankowym i sercem w środku

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ekspresowe ciasto czekoladowe

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Sernik z polewą kakaową

Przepis
Średni Do 3 godz
Sernik z polewą kakaową

Blok czekoladowy z herbatnikami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Blok czekoladowy z herbatnikami

Babka Kolorowa

Przepis
Średni Do 1 godz
Babka Kolorowa

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!