Ptasio

m7
Ptasio

1

0 / 0

Deser z dzieciństwa ,niezapomniany smak.

7

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


25 porcji

Składniki

375 woda

1 kost. margaryna zwykła

7 szt. jaja kurze całe

2 szt. galaretka agrestowa

2 szt. cukier

1 szt. żelatyna

3 łyżka kakao decomorreno

Przygotowanie


1

Margarynę roztapiamy w gorącej wodzie .

2

Dodajemy całe opakowanie żelatyny i mieszamy do jej rozpuszczenia.

3

Białka oddzielamy od żółtek .Białka ubijamy na sztywną masę i dodajemy szklankę cukru.

4

Żółtka ubijamy także ze szklanką cukru

5

.Do białek i żółtek wlewamy po jednej szklance rozpuszczonej żelatyny.

6

Na tortownice wylewamy porcję żółtek ,połowę części ubitych białek .

7

Do drugiej części dodajemy kakao .Wylewamy na biała część białkową .

8

Galaretki rozpuszczamy wg przepisu na opakowaniu .Tężejące wylewamy na zastygnięte warstwy jajeczne.Wstawiamy do lodówki .

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły