Ptasie mleczko z rodzynkami
m7
Wspaniały, lekki i prosty w przygotowaniu deser. Najlepiej sięgnąć po niego w ciepłe dni - schłodzony smakuje bosko!
1
0 / 0
Wspaniały, lekki i prosty w przygotowaniu deser. Najlepiej sięgnąć po niego w ciepłe dni - schłodzony smakuje bosko!
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
16 porcji
Składniki
3 szkl. śmietana 18%
1 szkl. cukier
0.25 szkl. rodzynki suszone
1 szt. cukier waniliowy
7 łyżka żelatyna
Przygotowanie
1
Żelatynę rozpuść w 1/2 szklanki wrzątku, pozostaw do ostygnięcia. śmietanę zmiksuj z cukrem i cukrem waniliowym. Namocz rodzynki. Żelatynę połącz ze śmietaną, dodaj rodzynki, wymieszaj. Wlej do dowolnej formy (wedle fantazji!) i pozostaw w lodówce do zastygnięcia. Można na wierzch wylać tężejącą galaretkę.