Ptasie mleczko z rodzynkami

m7
Ptasie mleczko z rodzynkami

1

0 / 0

Wspaniały, lekki i prosty w przygotowaniu deser. Najlepiej sięgnąć po niego w ciepłe dni - schłodzony smakuje bosko!

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


16 porcji

Składniki

3 szkl. śmietana 18%

1 szkl. cukier

0.25 szkl. rodzynki suszone

1 szt. cukier waniliowy

7 łyżka żelatyna

Przygotowanie


1

Żelatynę rozpuść w 1/2 szklanki wrzątku, pozostaw do ostygnięcia. śmietanę zmiksuj z cukrem i cukrem waniliowym. Namocz rodzynki. Żelatynę połącz ze śmietaną, dodaj rodzynki, wymieszaj. Wlej do dowolnej formy (wedle fantazji!) i pozostaw w lodówce do zastygnięcia. Można na wierzch wylać tężejącą galaretkę.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły