1

Składniki

1 Kostka
margaryna zwykła
2 Szklanki
cukier
7 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
galaretka truskawkowa
1 Sztuka
Galaretka agrestowa
2 Łyżki
kakao w proszku
7 Łyżek
ŻELATYNA
3 Łyżki
wiórki kokosowe
0.5 Szklanki
woda
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Margarynę ,wodę i żelatynę zagotować razem.
  2. Galaretkę agrestową rozrobić w gorącej wodzie ,przelać do talerza wystudzić i pokroić w kostkę .
  3. Można to zrobić na pół godziny przed robieniem placka by zdążyła stężeć .
  4. Żelatynę przelać do dwóch szklanek 250ml .i odstawić do wystudzenia.
  5. 7 żółtek utrzeć z 1 szkl.cukru ,osobno ubić białka z 1 szklanką cukru.
  6. Do żółtek dodać szklankę żelatyny ,rozetrzeć mikserem i wlać do tortownicy.
  7. Do białek wlać 1 szklankę żelatyny ,dodać szczyptę kwasku cytrynowego ,rozetrzeć i wlać pól na masę z żółtek .
  8. Do drugiej części dodać kakao,wlać na białka i zalać galaretką.
  9. Posypać wiórkami kokosowymi.
  10. Wstawić do lodówki na 3-4 godziny.

Opis

Pyszny deser ,uwielbiany przez moich domowników.

Podobne przepisy

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Łatwy Do 1 godz
Ekspresowe ciasto czekoladowe

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Jabłecznik

Średni Do 1 godz
Jabłecznik

Kakaowe jajka niespodzianka

Łatwy Do 1 godz
Kakaowe jajka niespodzianka

Kakaowe profiterole

Łatwy Do 1 godz
Kakaowe profiterole

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!