0

Składniki

1 Sztuka
Mleko skondensowane
1 Sztuka
galaretka cytrynowa
2 Sztuki
Galaretka agrestowa
1 Sztuka
Galaretki truskawkowe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mleko skondensowane dzielimy na 3 równe części.
  2. Galaretki rozpuszczamy każdą osobno w szklance wody.
  3. Wstawiamy do lodówki do lekkiego ścięcia się.
  4. Mleko z pierwszej szklanki miksujemy i dodajemy galaretkę, miksujemy 5 minut.
  5. Wylewamy pierwszą warstwę do tortownicy.
  6. I tak miksujemy kolejne mleko z galaretką dwa raz.
  7. Na koniec polewamy po piance galaretką czwartą.
  8. Ciasto trzymamy w lodówce.

Opis

Jest to super ciasto na zimno. Szybko znika z talerzy.

Podobne przepisy

Chia pudding z Dżemem z Czarnego Bzu

Łatwy Do 1,5 godz
Chia pudding z Dżemem z Czarnego Bzu

Ciasto z kaszy manny z ananasem

Łatwy Do 40 min
Ciasto z kaszy manny z ananasem

Kakaowe lodowe kanapki

Łatwy Do 2 godz
Kakaowe lodowe kanapki

Sernik kiwi bez pieczenia

Łatwy Do 40 min
Sernik kiwi bez pieczenia

Babka cytrynowa

Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!