Pstrąg z patelni faszerowany czosnkiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
bartek
![Pstrąg z patelni faszerowany czosnkiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975124907.jpeg&w=3840&q=75)
Pstrąg z czosnkiem z patelni.
0
0 / 0
Pstrąg z czosnkiem z patelni.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
0.50 szkl. olej rzepakowy uniwersalny
4 szt. ząbek czosnku
4 łyżka nać pietruszki
2 łyżka mąka lubella
4 dag. pstrag
Przygotowanie
1
Pstrąga myjemy, suszymy nacieramy solą i pieprzem.
2
Czosnek kroimy w plasterki, natkę pietruszki siekamy faszerujemy pstrąga. Odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.
3
Pstrąga lekko oprószamy mąką z obu stron i smażymy na rozgrzanym oleju.