Pstrąg z patelni faszerowany czosnkiem

bartek

Pstrąg z czosnkiem z patelni.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
324
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
6
gram
Tłuszcze
32
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pstrąg z czosnkiem z patelni.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
0.50 szkl. olej rzepakowy uniwersalny
4 szt. ząbek czosnku
4 łyżka nać pietruszki
2 łyżka mąka lubella
4 dag. pstrag
Przygotowanie
Pstrąga myjemy, suszymy nacieramy solą i pieprzem.
Czosnek kroimy w plasterki, natkę pietruszki siekamy faszerujemy pstrąga. Odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.
Pstrąga lekko oprószamy mąką z obu stron i smażymy na rozgrzanym oleju.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
324
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
6
gram
Tłuszcze
32
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.