Pstrąg z patelni faszerowany czosnkiem

bartek
Pstrąg z patelni faszerowany czosnkiem

0

0 / 0

Pstrąg z czosnkiem z patelni.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

0.50 szkl. olej rzepakowy uniwersalny

4 szt. ząbek czosnku

4 łyżka nać pietruszki

2 łyżka mąka lubella

4 dag. pstrag

Przygotowanie


1

Pstrąga myjemy, suszymy nacieramy solą i pieprzem.

2

Czosnek kroimy w plasterki, natkę pietruszki siekamy faszerujemy pstrąga. Odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.

3

Pstrąga lekko oprószamy mąką z obu stron i smażymy na rozgrzanym oleju.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

324

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

6

gram

Tłuszcze

32

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły