Pstrąg z patelni faszerowany czosnkiem
bartek
Pstrąg z czosnkiem z patelni.
0
0 / 0
Pstrąg z czosnkiem z patelni.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. sól, pieprz
0.50 szkl. olej rzepakowy uniwersalny
4 szt. ząbek czosnku
4 łyżka nać pietruszki
2 łyżka mąka lubella
4 dek. pstrag
Przygotowanie
1
Pstrąga myjemy, suszymy nacieramy solą i pieprzem.
2
Czosnek kroimy w plasterki, natkę pietruszki siekamy faszerujemy pstrąga. Odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.
3
Pstrąga lekko oprószamy mąką z obu stron i smażymy na rozgrzanym oleju.