Pstrąg w ziołowym sosie ze śmietaną
m7
Idealny przepis na obiad.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
182
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
2
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
Idealny przepis na obiad.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
2 łyżecz. cebula
1 łyżecz. koper ogrodowy
0.50 łyżecz. tymianek
60 g pstrag
0.50 szkl. śmietana
2 łyżka masło
Przygotowanie
Piekarnik nagrzać do 220 st. C
W misce wymieszać składniki sosu. Odstawić.
Do natłuszczonego żaroodpornego naczynia włożyć filety. Przyprawić solą i pieprzem. Posmarować sosem.
Piec bez przykrycia przez 15 min., lub aż mięso stanie się nieprzezroczyste. Przykryć folią aluminiową na ostatnie 5 min. pieczenia.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
182
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
2
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.