Pstrąg w ziołowym sosie ze śmietaną

m7
Pstrąg w ziołowym sosie ze śmietaną

1

0 / 0

Idealny przepis na obiad.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szcz. sól, pieprz

2 łyżeczka cebula

1 łyżeczka koper ogrodowy

0.50 łyżeczka tymianek

60 g pstrag

0.50 szkl. śmietana

2 łyżka masło

Przygotowanie


1

Piekarnik nagrzać do 220 st. C

2

W misce wymieszać składniki sosu. Odstawić.

3

Do natłuszczonego żaroodpornego naczynia włożyć filety. Przyprawić solą i pieprzem. Posmarować sosem.

4

Piec bez przykrycia przez 15 min., lub aż mięso stanie się nieprzezroczyste. Przykryć folią aluminiową na ostatnie 5 min. pieczenia.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły