Pstrąg w ziołowym sosie ze śmietaną
m7
Idealny przepis na obiad.
2
0 / 0
Idealny przepis na obiad.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
2 łyżecz. cebula
1 łyżecz. koper ogrodowy
0.50 łyżecz. tymianek
60 g pstrag
0.50 szkl. śmietana
2 łyżka masło
Przygotowanie
1
Piekarnik nagrzać do 220 st. C
2
W misce wymieszać składniki sosu. Odstawić.
3
Do natłuszczonego żaroodpornego naczynia włożyć filety. Przyprawić solą i pieprzem. Posmarować sosem.
4
Piec bez przykrycia przez 15 min., lub aż mięso stanie się nieprzezroczyste. Przykryć folią aluminiową na ostatnie 5 min. pieczenia.