1

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
0.5 Szklanki
Tarta bułka
0.25 Szklanki
Jogurt
3 Sztuki
Pstrągi
1 Łyżka
oliwa z oliwek
3 Łyżki
Orzechy nerkowca
1 Łyżka
musztarda
1 Łyżka
sok z cytryny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pstrągi filetujemy, dokładnie myjemy. Porcje ryby przyprawiamy solą i pieprzem, nacieramy obficie oliwą. Tartą bułkę mieszamy z posiekanymi orzechami i w tej mieszance obtaczamy porcje pstrąga.
  2. Nagrzewamy piekarnik. Na patelni rozgrzewamy oliwę i obsmażamy na niej porcje ryby na zloty kolor, dopiekamy w piekarniku.
  3. Przygotowujemy sos. W rondlu powoli podgrzewamy jogurt, dodajemy musztardę i sok cytrynowy, przyprawiamy. Na półmisku układamy wyjęte z piekarnika porcje pstrąga, polewamy obficie sosem. Podajemy z białym pieczywem, frytkami.

Opis

Pstrąg w sosie musztardowym moje ulubione danie rybne.

Podobne przepisy

Makaron z pesto

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z pesto

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Karp smażony

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Karp smażony

Pełnoziarniste burgery z łososiem, warzywami, ziołowym jog...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pełnoziarniste burgery z łososiem, warzywami, ziołowym jogurtem i ketchupem

Spaghetti i mule w sosie chili

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Spaghetti i mule w sosie chili

Biała ryba z rzymskiego garnka

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Biała ryba z rzymskiego garnka

Cordon bleu

Przepis
Średni Do 40 min
Cordon bleu

Makaron z pomidorami

Przepis
Średni Do 1 godz
Makaron z pomidorami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!