Example thumb
1

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
0.5 Szklanki
Tarta bułka
0.25 Szklanki
Jogurt
3 Sztuki
Pstrągi
1 Łyżka
oliwa z oliwek
3 Łyżki
Orzechy nerkowca
1 Łyżka
musztarda
1 Łyżka
sok z cytryny
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Pstrągi filetujemy, dokładnie myjemy. Porcje ryby przyprawiamy solą i pieprzem, nacieramy obficie oliwą. Tartą bułkę mieszamy z posiekanymi orzechami i w tej mieszance obtaczamy porcje pstrąga.
  2. Nagrzewamy piekarnik. Na patelni rozgrzewamy oliwę i obsmażamy na niej porcje ryby na zloty kolor, dopiekamy w piekarniku.
  3. Przygotowujemy sos. W rondlu powoli podgrzewamy jogurt, dodajemy musztardę i sok cytrynowy, przyprawiamy. Na półmisku układamy wyjęte z piekarnika porcje pstrąga, polewamy obficie sosem. Podajemy z białym pieczywem, frytkami.

Opis

Pstrąg w sosie musztardowym moje ulubione danie rybne.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!