1

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
0.5 Szklanki
Tarta bułka
0.25 Szklanki
Jogurt
3 Sztuki
Pstrągi
1 Łyżka
oliwa z oliwek
3 Łyżki
Orzechy nerkowca
1 Łyżka
musztarda
1 Łyżka
sok z cytryny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pstrągi filetujemy, dokładnie myjemy. Porcje ryby przyprawiamy solą i pieprzem, nacieramy obficie oliwą. Tartą bułkę mieszamy z posiekanymi orzechami i w tej mieszance obtaczamy porcje pstrąga.
  2. Nagrzewamy piekarnik. Na patelni rozgrzewamy oliwę i obsmażamy na niej porcje ryby na zloty kolor, dopiekamy w piekarniku.
  3. Przygotowujemy sos. W rondlu powoli podgrzewamy jogurt, dodajemy musztardę i sok cytrynowy, przyprawiamy. Na półmisku układamy wyjęte z piekarnika porcje pstrąga, polewamy obficie sosem. Podajemy z białym pieczywem, frytkami.

Opis

Pstrąg w sosie musztardowym moje ulubione danie rybne.

Podobne przepisy

Makaron z pesto

Łatwy Do 40 min
Makaron z pesto

Pełnoziarniste burgery z łososiem, warzywami, ziołowym jog...

Łatwy Do 40 min
Pełnoziarniste burgery z łososiem, warzywami, ziołowym jog...

Biała ryba z rzymskiego garnka

Łatwy Do 1 godz
Biała ryba z rzymskiego garnka

Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Średni Do 40 min
Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Cordon bleu

Średni Do 40 min
Cordon bleu

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!