Pstrąg w sosie musztardowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pstrąg w sosie musztardowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976637830.jpeg&w=3840&q=75)
Pstrąg w sosie musztardowym moje ulubione danie rybne.
2
0 / 0
Pstrąg w sosie musztardowym moje ulubione danie rybne.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
0.50 szkl. tarta bułka
0.25 szkl. jogurt
3 szt. pstrągi
1 łyżka oliwa z oliwek
3 łyżka orzechy nerkowca
1 łyżka musztarda
1 łyżka sok z cytryny
Przygotowanie
Pstrągi filetujemy, dokładnie myjemy. Porcje ryby przyprawiamy solą i pieprzem, nacieramy obficie oliwą. Tartą bułkę mieszamy z posiekanymi orzechami i w tej mieszance obtaczamy porcje pstrąga.
Nagrzewamy piekarnik. Na patelni rozgrzewamy oliwę i obsmażamy na niej porcje ryby na zloty kolor, dopiekamy w piekarniku.
Przygotowujemy sos. W rondlu powoli podgrzewamy jogurt, dodajemy musztardę i sok cytrynowy, przyprawiamy. Na półmisku układamy wyjęte z piekarnika porcje pstrąga, polewamy obficie sosem. Podajemy z białym pieczywem, frytkami.