Pstrąg w sosie musztardowym

m7
Pstrąg w sosie musztardowym

2

0 / 0

Pstrąg w sosie musztardowym moje ulubione danie rybne.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

0.50 szkl. tarta bułka

0.25 szkl. jogurt

3 szt. pstrągi

1 łyżka oliwa z oliwek

3 łyżka orzechy nerkowca

1 łyżka musztarda

1 łyżka sok z cytryny

Przygotowanie


1

Pstrągi filetujemy, dokładnie myjemy. Porcje ryby przyprawiamy solą i pieprzem, nacieramy obficie oliwą. Tartą bułkę mieszamy z posiekanymi orzechami i w tej mieszance obtaczamy porcje pstrąga.

2

Nagrzewamy piekarnik. Na patelni rozgrzewamy oliwę i obsmażamy na niej porcje ryby na zloty kolor, dopiekamy w piekarniku.

3

Przygotowujemy sos. W rondlu powoli podgrzewamy jogurt, dodajemy musztardę i sok cytrynowy, przyprawiamy. Na półmisku układamy wyjęte z piekarnika porcje pstrąga, polewamy obficie sosem. Podajemy z białym pieczywem, frytkami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

602

kcal

Białka

71

gram

Węglowodany

21

gram

Tłuszcze

21

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły