Pstrąg po meksykańsku

EkspertOdKuchni
Pstrąg po meksykańsku

0

0 / 0

Pstrąg po meksykańsku to pyszne danie, które łączy w sobie świeżość ryby z intensywnymi smakami meksykańskiej kuchni. To połączenie delikatnego smaku smażonego pstrąga z fasolą, kukurydzą, papryką, cebulą, przecierem pomidorowym i aromatycznymi przyprawami. Całość doskonale sprawdzi się nie tylko na obiad, ale i wyjątkowe uroczystości lub różnego rodzaju imprezy rodzinne. Życzymy smacznego!

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

500 g filet z pstrąga tęczowego

1 pusz. fasola czerwona konserwowa

1 pusz. kukurydza konserwowa

1 szt. papryka czerwona

1 szt. cebula

2 łyżka przecier pomidorowy łowicz

1 łyżka mielona papryka

1 łyżeczka kmin rzymski

1 szt. cytryna

Przygotowanie


1

Oczyszczone z ości filety z pstrąga przypraw według uznania solą i pieprzem. Skrop cytryną i odstaw do lodówki na około 30 minut.

2

Drobno posiekaną cebulę podsmaż na oleju i włóż do garnka. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i przecier pomidorowy. Całość zalej wodą i przypraw pieprzem i solą według uznania. Gotuj na małym ogniu przez około 15-20 minut, co jakiś czas mieszając.

3

Dodaj do garnka odcedzoną kukurydzę oraz fasolę, a także koncentrat pomidorowy. Całość dokładnie wymieszaj i wsyp sól, paprykę oraz pieprz według uznania.

4

W międzyczasie usmaż rybę na rozgrzanym tłuszczu.

5

Gotową rybę serwuj z sosem meksykańskim na wierzchu.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły