Pstrag pieczony z warzywami

m7
Pstrag pieczony z warzywami

0

0 / 0

Bardzo smaczna propozycja na rybke a trzeba pamietac ze ryby pieczone w foli na malej ilosci tluszczu sa malokaloryczne polecam!!!

9

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

2 szt. pstrag

1 szt. cebula

2 szt. czosnek

0.50 szt. pietruszka

1 szt. marchew

2 szt. seler naciowy

0.50 szt. cytryna

Przygotowanie


1

Umyte i wypatroszone pstragi posolic i popieprzyc skropic sokiem z cytryny 2 natke pietruszki i seler wlozyc do miski z posiekanym czosnkiem i 3 lyzkami oleju wymieszac

2

Włożyć tu rybę i dobrze ja obtoczyć w marynacie i zostawić na min 30 minut

3

Marchew i cebule pokroić w plastry i włożyć ja do srodka ryby razem z selerem i pietruszka (kilka gałązek) tak nafaszerowana rybe zawinąć w folie aluminiowa (ale zostawic niezbyt dokładnie aby woda mogla odparować) z 2 łyżkami oleju lub masła

4

Piec w 180*c ok 40 minut

Wartości odżywcze na porcję


Energia

593

kcal

Białka

70

gram

Węglowodany

28

gram

Tłuszcze

20

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły