Example thumb
0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
2 Sztuki
Pstrag
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
czosnek
0.5 Sztuki
pietruszka
1 Sztuka
marchew
2 Sztuki
seler naciowy
0.5 Sztuki
cytryna
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Umyte i wypatroszone pstragi posolic i popieprzyc skropic sokiem z cytryny 2 natke pietruszki i seler wlozyc do miski z posiekanym czosnkiem i 3 lyzkami oleju wymieszac
  2. Włożyć tu rybę i dobrze ja obtoczyć w marynacie i zostawić na min 30 minut
  3. Marchew i cebule pokroić w plastry i włożyć ja do srodka ryby razem z selerem i pietruszka (kilka gałązek) tak nafaszerowana rybe zawinąć w folie aluminiowa (ale zostawic niezbyt dokładnie aby woda mogla odparować) z 2 łyżkami oleju lub masła
  4. Piec w 180*c ok 40 minut

Opis

Bardzo smaczna propozycja na rybke a trzeba pamietac ze ryby pieczone w foli na malej ilosci tluszczu sa malokaloryczne polecam!!!

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!