Pstrag pieczony z warzywami
m7
Bardzo smaczna propozycja na rybke a trzeba pamietac ze ryby pieczone w foli na malej ilosci tluszczu sa malokaloryczne polecam!!!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
593
kcal
Białka
70
gram
Węglowodany
28
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Bardzo smaczna propozycja na rybke a trzeba pamietac ze ryby pieczone w foli na malej ilosci tluszczu sa malokaloryczne polecam!!!
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
2 szt. pstrag
1 szt. cebula
2 szt. czosnek
0.50 szt. pietruszka
1 szt. marchew
2 szt. seler naciowy
0.50 szt. cytryna
Przygotowanie
Umyte i wypatroszone pstragi posolic i popieprzyc skropic sokiem z cytryny 2 natke pietruszki i seler wlozyc do miski z posiekanym czosnkiem i 3 lyzkami oleju wymieszac
Włożyć tu rybę i dobrze ja obtoczyć w marynacie i zostawić na min 30 minut
Marchew i cebule pokroić w plastry i włożyć ja do srodka ryby razem z selerem i pietruszka (kilka gałązek) tak nafaszerowana rybe zawinąć w folie aluminiowa (ale zostawic niezbyt dokładnie aby woda mogla odparować) z 2 łyżkami oleju lub masła
Piec w 180*c ok 40 minut
Wartości odżywcze na porcję
Energia
593
kcal
Białka
70
gram
Węglowodany
28
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.