1

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Łyżeczka
przyprawa do ryb
0.5 Kostki
masło
300 Gramów
pieczarki
0.5 Szklanki
bułka tarta
2 Sztuki
Pstrag
1 Sztuka
cytryna
1 Sztuka
olej
1 Sztuka
Igła i grube nici
1 Sztuka
jaja kurze całe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pieczarki kroimy na ćwiartki, smażymy na 2 łyżkach masła, przyprawiamy solą, pieprzem (woda powinna cała wyparować).
  2. Rybę dokładnie myjemy, odcinamy głowę i ogon, filetujemy (delikatnie nożem wyciągamy ości kręgosłupa razem z kręgosłupem), przyprawiamy solą , pieprzem, przyprawą do ryb, cytryną, odstawiamy do lodówki.
  3. Panierujemy rybę w jajku i bułce tartej.
  4. Smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z masełkiem.
  5. Rozkładamy rybę, nakładamy pieczarki, zszywamy grubą nicią (tak, aby po usmażeniu można było tylko ją wysunąć).

Opis

Troszkę pracochłonne, ale efekt... boski!!!! Rybka wyszła pyszna!!!! Polecam!!!!

Podobne przepisy

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Łatwy Do 1 godz
Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz
Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Polędwiczki duszone w cydrze

Łatwy Do 3 godz
Polędwiczki duszone w cydrze

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Średni Do 1 godz
Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!