Pstrąg faszerowany pieczarkami
m7
Troszkę pracochłonne, ale efekt... boski!!!! Rybka wyszła pyszna!!!! Polecam!!!!
1
0 / 0
Troszkę pracochłonne, ale efekt... boski!!!! Rybka wyszła pyszna!!!! Polecam!!!!
10
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szcz. sól, pieprz
1 łyżeczka przyprawa do ryb
0.50 kost. masło
300 g pieczarki
0.50 szkl. bułka tarta
2 szt. pstrag
1 szt. cytryna
1 szt. olej
1 szt. igła i grube nici
1 szt. jaja kurze całe
Przygotowanie
Pieczarki kroimy na ćwiartki, smażymy na 2 łyżkach masła, przyprawiamy solą, pieprzem (woda powinna cała wyparować).
Rybę dokładnie myjemy, odcinamy głowę i ogon, filetujemy (delikatnie nożem wyciągamy ości kręgosłupa razem z kręgosłupem), przyprawiamy solą , pieprzem, przyprawą do ryb, cytryną, odstawiamy do lodówki.
Panierujemy rybę w jajku i bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z masełkiem.
Rozkładamy rybę, nakładamy pieczarki, zszywamy grubą nicią (tak, aby po usmażeniu można było tylko ją wysunąć).