1

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Łyżeczka
przyprawa do ryb
0.5 Kostki
masło
300 Gramów
pieczarki
0.5 Szklanki
bułka tarta
2 Sztuki
Pstrag
1 Sztuka
cytryna
1 Sztuka
olej
1 Sztuka
Igła i grube nici
1 Sztuka
jaja kurze całe
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Pieczarki kroimy na ćwiartki, smażymy na 2 łyżkach masła, przyprawiamy solą, pieprzem (woda powinna cała wyparować).
  2. Rybę dokładnie myjemy, odcinamy głowę i ogon, filetujemy (delikatnie nożem wyciągamy ości kręgosłupa razem z kręgosłupem), przyprawiamy solą , pieprzem, przyprawą do ryb, cytryną, odstawiamy do lodówki.
  3. Panierujemy rybę w jajku i bułce tartej.
  4. Smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z masełkiem.
  5. Rozkładamy rybę, nakładamy pieczarki, zszywamy grubą nicią (tak, aby po usmażeniu można było tylko ją wysunąć).

Opis

Troszkę pracochłonne, ale efekt... boski!!!! Rybka wyszła pyszna!!!! Polecam!!!!

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!