Pstrąg faszerowany pieczarkami

m7
Pstrąg faszerowany pieczarkami

1

0 / 0

Troszkę pracochłonne, ale efekt... boski!!!! Rybka wyszła pyszna!!!! Polecam!!!!

10

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szcz. sól, pieprz

1 łyżeczka przyprawa do ryb

0.50 kost. masło

300 g pieczarki

0.50 szkl. bułka tarta

2 szt. pstrag

1 szt. cytryna

1 szt. olej

1 szt. igła i grube nici

1 szt. jaja kurze całe

Przygotowanie


1

Pieczarki kroimy na ćwiartki, smażymy na 2 łyżkach masła, przyprawiamy solą, pieprzem (woda powinna cała wyparować).

2

Rybę dokładnie myjemy, odcinamy głowę i ogon, filetujemy (delikatnie nożem wyciągamy ości kręgosłupa razem z kręgosłupem), przyprawiamy solą , pieprzem, przyprawą do ryb, cytryną, odstawiamy do lodówki.

3

Panierujemy rybę w jajku i bułce tartej.

4

Smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z masełkiem.

5

Rozkładamy rybę, nakładamy pieczarki, zszywamy grubą nicią (tak, aby po usmażeniu można było tylko ją wysunąć).

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły