Pstrąg faszerowany pieczarkami

m7
Pstrąg faszerowany pieczarkami

1

0 / 0

Troszkę pracochłonne, ale efekt... boski!!!! Rybka wyszła pyszna!!!! Polecam!!!!

10

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1 łyżecz. przyprawa do ryb

0.50 kostka masło

300 g pieczarki

0.50 szkl. bułka tarta

2 szt. pstrag

1 szt. cytryna

1 szt. olej

1 szt. igła i grube nici

1 szt. jaja kurze całe

Przygotowanie


1

Pieczarki kroimy na ćwiartki, smażymy na 2 łyżkach masła, przyprawiamy solą, pieprzem (woda powinna cała wyparować).

2

Rybę dokładnie myjemy, odcinamy głowę i ogon, filetujemy (delikatnie nożem wyciągamy ości kręgosłupa razem z kręgosłupem), przyprawiamy solą , pieprzem, przyprawą do ryb, cytryną, odstawiamy do lodówki.

3

Panierujemy rybę w jajku i bułce tartej.

4

Smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z masełkiem.

5

Rozkładamy rybę, nakładamy pieczarki, zszywamy grubą nicią (tak, aby po usmażeniu można było tylko ją wysunąć).

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1021

kcal

Białka

77

gram

Węglowodany

32

gram

Tłuszcze

64

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły