Pstrąg faszerowany pieczarkami
m7
Troszkę pracochłonne, ale efekt... boski!!!! Rybka wyszła pyszna!!!! Polecam!!!!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1021
kcal
Białka
77
gram
Węglowodany
32
gram
Tłuszcze
64
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Troszkę pracochłonne, ale efekt... boski!!!! Rybka wyszła pyszna!!!! Polecam!!!!
10
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. przyprawa do ryb
0.50 kostka masło
300 g pieczarki
0.50 szkl. bułka tarta
2 szt. pstrag
1 szt. cytryna
1 szt. olej
1 szt. igła i grube nici
1 szt. jaja kurze całe
Przygotowanie
Pieczarki kroimy na ćwiartki, smażymy na 2 łyżkach masła, przyprawiamy solą, pieprzem (woda powinna cała wyparować).
Rybę dokładnie myjemy, odcinamy głowę i ogon, filetujemy (delikatnie nożem wyciągamy ości kręgosłupa razem z kręgosłupem), przyprawiamy solą , pieprzem, przyprawą do ryb, cytryną, odstawiamy do lodówki.
Panierujemy rybę w jajku i bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z masełkiem.
Rozkładamy rybę, nakładamy pieczarki, zszywamy grubą nicią (tak, aby po usmażeniu można było tylko ją wysunąć).
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1021
kcal
Białka
77
gram
Węglowodany
32
gram
Tłuszcze
64
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.