Pstrąg

m7
Pstrąg

0

0 / 0

świeże ryby smakują genialnie

7

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg pstrag

1 szt. cebula

3 szt. liść laurowy

4 szt. ziele angielskie

2 szt. jajko

0.50 szkl. bułka tarta

0.50 szkl. mąka krupczatka lubella

Przygotowanie


1

Oczyszczoną tuszę pstrąga myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki. Solimy każdy kawałek ryby. Układamy rybę w naczyniu przekładając ją cebulą, zielem angielskim i listkami laurowymi. Odstawiamy na 12 h do lodówki ( jeśli nie mamy tyle czasu wystarczy na około 1-2 h). Następnie zdejmujemy przyprawy i cebulę z ryby, obtaczamy ja w jajku oraz mące wymieszanej z bułka tartą i smażymy na rumiano z obydwu stron.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły