Pstrąg

m7

świeże ryby smakują genialnie
Wartości odżywcze na porcję
Energia
523
kcal
Białka
58
gram
Węglowodany
28
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
świeże ryby smakują genialnie
7
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg pstrag
1 szt. cebula
3 szt. liść laurowy
4 szt. ziele angielskie
2 szt. jajko
0.50 szkl. bułka tarta
0.50 szkl. mąka krupczatka lubella
Przygotowanie
Oczyszczoną tuszę pstrąga myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki. Solimy każdy kawałek ryby. Układamy rybę w naczyniu przekładając ją cebulą, zielem angielskim i listkami laurowymi. Odstawiamy na 12 h do lodówki ( jeśli nie mamy tyle czasu wystarczy na około 1-2 h). Następnie zdejmujemy przyprawy i cebulę z ryby, obtaczamy ja w jajku oraz mące wymieszanej z bułka tartą i smażymy na rumiano z obydwu stron.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
523
kcal
Białka
58
gram
Węglowodany
28
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.