Pstrąg
m7
świeże ryby smakują genialnie
0
0 / 0
świeże ryby smakują genialnie
7
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg pstrag
1 szt. cebula
3 szt. liść laurowy
4 szt. ziele angielskie
2 szt. jajko
0.50 szkl. bułka tarta
0.50 szkl. mąka krupczatka lubella
Przygotowanie
1
Oczyszczoną tuszę pstrąga myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki. Solimy każdy kawałek ryby. Układamy rybę w naczyniu przekładając ją cebulą, zielem angielskim i listkami laurowymi. Odstawiamy na 12 h do lodówki ( jeśli nie mamy tyle czasu wystarczy na około 1-2 h). Następnie zdejmujemy przyprawy i cebulę z ryby, obtaczamy ja w jajku oraz mące wymieszanej z bułka tartą i smażymy na rumiano z obydwu stron.