Przystawka w stylu polskim
m7
Pomysł na przystawkę z jajek na twardo. Smacznie i kolorowo.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
190
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pomysł na przystawkę z jajek na twardo. Smacznie i kolorowo.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
100 serek homogenizowany
2 łyżecz. chrzan krakus
0.30 łyżecz. sól
0.30 łyżecz. pieprz
4 szt. jaja kurze całe
1 szt. burak
2 szt. koper ogrodowy
1 łyżka majonez
Przygotowanie
Jajka przekroić na połówki powyjmować żółtka i lekko wydrążyć białko.
Buraka ugotować, jak na ćwikłę, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i wymieszać z chrzanem oraz serkiem.
Doprawić solą i pieprzem.
Żółtka i wydrążone części białka drobno posiekać, wymieszać z majonezem, doprawić do smaku.
Pozostałe części białka napełniać buraczkami. Na buraczki nakładać pastę z żółtek i dekorować koperkiem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
190
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.