Przystawka w stylu polskim

m7
Przystawka w stylu polskim

Średnia 0 / 0

Oceń!

Pomysł na przystawkę z jajek na twardo. Smacznie i kolorowo.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

100 serek homogenizowany

2 łyżecz. chrzan krakus

0.30 łyżecz. sól

0.30 łyżecz. pieprz

4 szt. jaja kurze całe

1 szt. burak

2 szt. koper ogrodowy

1 łyżka majonez

Przygotowanie


Jajka przekroić na połówki powyjmować żółtka i lekko wydrążyć białko.

Buraka ugotować, jak na ćwikłę, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i wymieszać z chrzanem oraz serkiem.

Doprawić solą i pieprzem.

Żółtka i wydrążone części białka drobno posiekać, wymieszać z majonezem, doprawić do smaku.

Pozostałe części białka napełniać buraczkami. Na buraczki nakładać pastę z żółtek i dekorować koperkiem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

190

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

8

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły