Przystawka w stylu polskim

m7
Przystawka w stylu polskim

0

0 / 0

Pomysł na przystawkę z jajek na twardo. Smacznie i kolorowo.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

100 serek homogenizowany

2 łyżeczka chrzan krakus

0.30 łyżeczka sól

0.30 łyżeczka pieprz

4 szt. jaja kurze całe

1 szt. burak

2 szt. koper ogrodowy

1 łyżka majonez

Przygotowanie


1

Jajka przekroić na połówki powyjmować żółtka i lekko wydrążyć białko.

2

Buraka ugotować, jak na ćwikłę, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i wymieszać z chrzanem oraz serkiem.

3

Doprawić solą i pieprzem.

4

Żółtka i wydrążone części białka drobno posiekać, wymieszać z majonezem, doprawić do smaku.

5

Pozostałe części białka napełniać buraczkami. Na buraczki nakładać pastę z żółtek i dekorować koperkiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły