Przystawka w stylu polskim
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Przystawka w stylu polskim](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973269425.jpeg&w=3840&q=75)
Pomysł na przystawkę z jajek na twardo. Smacznie i kolorowo.
0
0 / 0
Pomysł na przystawkę z jajek na twardo. Smacznie i kolorowo.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
100 serek homogenizowany
2 łyżecz. chrzan krakus
0.30 łyżecz. sól
0.30 łyżecz. pieprz
4 szt. jaja kurze całe
1 szt. burak
2 szt. koper ogrodowy
1 łyżka majonez
Przygotowanie
1
Jajka przekroić na połówki powyjmować żółtka i lekko wydrążyć białko.
2
Buraka ugotować, jak na ćwikłę, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i wymieszać z chrzanem oraz serkiem.
3
Doprawić solą i pieprzem.
4
Żółtka i wydrążone części białka drobno posiekać, wymieszać z majonezem, doprawić do smaku.
5
Pozostałe części białka napełniać buraczkami. Na buraczki nakładać pastę z żółtek i dekorować koperkiem.