Przystawka szóstoklasisty
beatawiecz
0
0 / 0
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 łyżeczka masło
0.50 łyżeczka miód
2 szt. ząbek czosnku
2 łyżeczka keczup
2 łyżeczka kakao decomorreno
3 łyżeczka dżem z czarnej porzeczki
20 g mix sałat
6 plast. ser wędzony
Przygotowanie
Roztopić masło na patelni, uważać żeby się nie zrumieniło. Dodać miód i rozgnieciony czosnek
W szklance wymieszać keczup, dżem i kakao, tak aby wszystkie składniki dobrze się połączyły. Powstały sos wlać do patelni. Gotować około minuty. Odstawić.
Na blaszce ułożyć papier do pieczenia. Wyłożyć na niego ser i wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Piec około 10 min.
Sposób podania: Na talerz wyłożyć 3 plastry sera. Obok sera ułożyć umytą sałatę, posolić i polać odrobiną oliwy. Nałożyć „kleks” z sosu. Można podawać z grzanką lub paluszkiem typu grissini.