Przystawka szóstoklasisty
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
beatawiecz
![Przystawka szóstoklasisty](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975860304.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 łyżecz. masło
0.50 łyżecz. miód
2 szt. ząbek czosnku
2 łyżecz. keczup
2 łyżecz. kakao decomorreno
3 łyżecz. dżem z czarnej porzeczki
20 g mix sałat
6 plaster ser wędzony
Przygotowanie
Roztopić masło na patelni, uważać żeby się nie zrumieniło. Dodać miód i rozgnieciony czosnek
W szklance wymieszać keczup, dżem i kakao, tak aby wszystkie składniki dobrze się połączyły. Powstały sos wlać do patelni. Gotować około minuty. Odstawić.
Na blaszce ułożyć papier do pieczenia. Wyłożyć na niego ser i wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Piec około 10 min.
Sposób podania: Na talerz wyłożyć 3 plastry sera. Obok sera ułożyć umytą sałatę, posolić i polać odrobiną oliwy. Nałożyć „kleks” z sosu. Można podawać z grzanką lub paluszkiem typu grissini.