Przystawka szóstoklasisty

beatawiecz
Przystawka szóstoklasisty

0

0 / 0

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 łyżecz. masło

0.50 łyżecz. miód

2 szt. ząbek czosnku

2 łyżecz. keczup

2 łyżecz. kakao decomorreno

3 łyżecz. dżem z czarnej porzeczki

20 g mix sałat

6 plaster ser wędzony

Przygotowanie


1

Roztopić masło na patelni, uważać żeby się nie zrumieniło. Dodać miód i rozgnieciony czosnek

2

W szklance wymieszać keczup, dżem i kakao, tak aby wszystkie składniki dobrze się połączyły. Powstały sos wlać do patelni. Gotować około minuty. Odstawić.

3

Na blaszce ułożyć papier do pieczenia. Wyłożyć na niego ser i wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Piec około 10 min.

4

Sposób podania: Na talerz wyłożyć 3 plastry sera. Obok sera ułożyć umytą sałatę, posolić i polać odrobiną oliwy. Nałożyć „kleks” z sosu. Można podawać z grzanką lub paluszkiem typu grissini.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

146

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

8

gram

Tłuszcze

11

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły