1

Składniki

2 Sztuki
Sos do do sałatek
1 Sztuka
ser feta
1 Sztuka
kapusta pekińska
1 Sztuka
sałata lodowa
1 Sztuka
Puszka kukurydzy
1 Sztuka
Ogórek zielony
3 Sztuki
pomidor
1 Sztuka
Awokado
1 Sztuka
Puszka ananasa
1 Łyżka
Ziarenka dyni
2 Łyżki
olej
1 Łyżka
woda
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Sałatę umyć, następnie porozrywać na małe kawałki. Dodać do miski. Pekińską również umyć i poszatkować na nie za duże kawałki. Awokado przekroić w zdłuż, wyciągnąć pestkę. Kukurydzę odlać, dodać do sałaty i pekinki. Pomidorki też umyć i pokroić w kostkę lub na ćwiartki. Ogórek obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Fetę pokroić w drobną kostkę, dodać do reszty. Jeżeli używasz mozarelli to ją porozrywaj palcami (jak 1 lula) albo wrzuć (jak w kuleczkach) do sałatki. Teraz małą łyżeczką wydłubuj miąższ awokado i dodawaj do sałatki. Rozrób sos do sałatek- tak jak pisze na opakowaniu z tym, że jeśli dodajesz 2 torebki to musisz zwiększyć ilość wody i oleju x2. W tym czasie dodajesz też pokrojony ananas- jeśli używasz. Przed podaniem sosu wymieszaj lekko składniki, dodaj sos i wymieszaj wszystko dokładnie.
  2. ! Uwaga ! Jest też druga opcja: możesz dodać pokrojoną na kawałki pierś z kurczaka, uprzednio ugotowaną i ostudzoną. Też jest pycha!

Opis

Pragnę się z wami podzielić moim przepisem na pyszną, zdrową sałatkę, którą robię za każdym razem gdy przyjeżdżają do mnie goście i znika w mig!

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!