0

Składniki

1 Sztuka
pomidor
1 Kostka
ser żółty
10 Dekagramów
szynka
1 Pęczek
Rukola
1 Sztuka
sałata
1 Pęczek
bazylia
1 Sztuka
Czerwona cebula
1 Kilogram
ingridient
Mąka puszysta tortowa lubella
200 Gramów
smalec
1 Szczypta
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Przygotuj ciasto: Na stół wysyp mąkę, dorzuć sól oraz smalec, następnie dolewaj wodę i wyrabiaj ciasto. Kiedy będzie już zbite i elastyczne, owiń je w szmatkę i włóż do lodówki na co najmniej pół godziny.
  2. Po określonym czasie wyciągnij ciasto i ulep z niego kule wielkości główki czosnku. Rozwałkuj je i wrzucaj na mocno rozgrzaną patelnię. Kiedy na powierzchni pojawią się bąble, to znak, że ciasto jest gotowe, by je przewrócić. Delikatnie uciskaj je, by pozbyć się powietrza.
  3. Umyj i pokrój warzywa w kostkę. Sałatę poszarp na mniejsze kawałki.
  4. Nałóż warzywa na piadinę.

Opis

Piadina to nasza propozycja na pyszne danie ze świeżymi warzywami.

Podobne przepisy

Makaron zapiekany z pomidorami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Makaron zapiekany z pomidorami

Makaron z pomidorami

Przepis
Średni Do 1 godz
Makaron z pomidorami

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Przepis
Średni Do 40 min
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Przepis
Średni Do 40 min
Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Penne z grzybami

Przepis
Średni Do 40 min
Penne z grzybami

Makaron z serem i pomidorami

Przepis
Średni Do 1 godz
Makaron z serem i pomidorami

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Cordon bleu

Przepis
Średni Do 40 min
Cordon bleu

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!