Przepis na smaczną i zdrową piadinę z warzywami!

kontakt_6
Przepis na smaczną i zdrową piadinę z warzywami!

0

0 / 0

Piadina to nasza propozycja na pyszne danie ze świeżymi warzywami.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. pomidor

1 kostka ser żółty

10 dag. szynka

1 pęcz. rukola

1 szt. sałata

1 pęcz. bazylia

1 szt. czerwona cebula

1 kg mąka puszysta tortowa lubella

200 g smalec

1 szczyp. sól

Przygotowanie


1

Przygotuj ciasto: Na stół wysyp mąkę, dorzuć sól oraz smalec, następnie dolewaj wodę i wyrabiaj ciasto. Kiedy będzie już zbite i elastyczne, owiń je w szmatkę i włóż do lodówki na co najmniej pół godziny.

2

Po określonym czasie wyciągnij ciasto i ulep z niego kule wielkości główki czosnku. Rozwałkuj je i wrzucaj na mocno rozgrzaną patelnię. Kiedy na powierzchni pojawią się bąble, to znak, że ciasto jest gotowe, by je przewrócić. Delikatnie uciskaj je, by pozbyć się powietrza.

3

Umyj i pokrój warzywa w kostkę. Sałatę poszarp na mniejsze kawałki.

4

Nałóż warzywa na piadinę.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1580

kcal

Białka

52

gram

Węglowodany

176

gram

Tłuszcze

70

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły