Przekładany piernik bez miodu

m7
Przekładany piernik bez miodu

0

0 / 0

Piernik jest szybki w wykonaniu, puszysty i wszystkim smakuje.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


16 porcji

Składniki

1 łyżecz. cynamon

1 łyżecz. soda oczyszczona

1 łyżecz. kakao decomorreno

150 g dżem śliwkowy niskosłodzony

2 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szkl. mleko

0.75 szkl. cukier

3 szt. jaja kurze całe

0.50 szkl. olej

Przygotowanie


1

Wszystkie składniki wrzucić do miski i miksować chwilę. Ciasto wylać do posmarowanej tłuszczem i posypanej kaszą manną (lub bułką tartą) blachy i piec około 40-50 minut w 180 stopniach.

2

Aby przygotować masę grysikową należy ugotować na gęsto 2 szklanki mleka i 3 łyżki grysiku(kasza manna). Ostudzić. Pół kostki masła utrzeć z 1 szklanką cukru pudru, do tej masy dodawać po jednej łyżce grysiku. Tak przygotowaną masą przekładać piernik. Na koniec polać ciasto roztopioną czekoladą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

220

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

29

gram

Tłuszcze

10

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły