Przekładany piernik bez miodu
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Przekładany piernik bez miodu](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974478835.jpeg&w=3840&q=75)
Piernik jest szybki w wykonaniu, puszysty i wszystkim smakuje.
0
0 / 0
Piernik jest szybki w wykonaniu, puszysty i wszystkim smakuje.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
16 porcji
Składniki
1 łyżecz. cynamon
1 łyżecz. soda oczyszczona
1 łyżecz. kakao decomorreno
150 g dżem śliwkowy niskosłodzony
2 szkl. mąka pszenna tortowa
1 szkl. mleko
0.75 szkl. cukier
3 szt. jaja kurze całe
0.50 szkl. olej
Przygotowanie
Wszystkie składniki wrzucić do miski i miksować chwilę. Ciasto wylać do posmarowanej tłuszczem i posypanej kaszą manną (lub bułką tartą) blachy i piec około 40-50 minut w 180 stopniach.
Aby przygotować masę grysikową należy ugotować na gęsto 2 szklanki mleka i 3 łyżki grysiku(kasza manna). Ostudzić. Pół kostki masła utrzeć z 1 szklanką cukru pudru, do tej masy dodawać po jednej łyżce grysiku. Tak przygotowaną masą przekładać piernik. Na koniec polać ciasto roztopioną czekoladą.