Przekładaniec z masą malinową
m7
Oryginalne ciasteczka z masa malinową. Nie dość, że są łatwe w przygotowaniu to obłędnie smakują i wyglądają. Sprawdź nasz przepis i zachwyć swoich gości.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
473
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
43
gram
Tłuszcze
30
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Oryginalne ciasteczka z masa malinową. Nie dość, że są łatwe w przygotowaniu to obłędnie smakują i wyglądają. Sprawdź nasz przepis i zachwyć swoich gości.
5
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
500 śmietana 36%
1 kg maliny
2 szczyp. cukier puder
1 szt. ciasto francuskie
1 szt. cukier waniliowy
Przygotowanie
Ciasto rozwijamy. Wycinamy prostokąty o wymiarach ok. 5x8 cm. Każdy kawałek ciasta posypujemy cukrem pudrem, a następnie umieszczamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 30 min. w temp. 160 stopni C.
Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem waniliowym. Maliny miksujemy dodajemy do śmietany i ponownie razem miksujemy. Gotową masę umieszczamy na ok. 30 min w lodówce.
Napełniamy szprycę kremem i nakładamy na upieczone kawałki ciasta francuskiego, składając: ciasto francuskie - masa, ciasto francuskie - masa - ciasto francuskie i posypujemy cukrem pudrem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
473
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
43
gram
Tłuszcze
30
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.