Przekładaniec z masą malinową

m7
Przekładaniec z masą malinową

0

0 / 0

Oryginalne ciasteczka z masa malinową. Nie dość, że są łatwe w przygotowaniu to obłędnie smakują i wyglądają. Sprawdź nasz przepis i zachwyć swoich gości.

5

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

500 śmietana 36%

1 kg maliny

2 szczyp. cukier puder

1 szt. ciasto francuskie

1 szt. cukier waniliowy

Przygotowanie


1

Ciasto rozwijamy. Wycinamy prostokąty o wymiarach ok. 5x8 cm. Każdy kawałek ciasta posypujemy cukrem pudrem, a następnie umieszczamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 30 min. w temp. 160 stopni C.

2

Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem waniliowym. Maliny miksujemy dodajemy do śmietany i ponownie razem miksujemy. Gotową masę umieszczamy na ok. 30 min w lodówce.

3

Napełniamy szprycę kremem i nakładamy na upieczone kawałki ciasta francuskiego, składając: ciasto francuskie - masa, ciasto francuskie - masa - ciasto francuskie i posypujemy cukrem pudrem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

473

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

43

gram

Tłuszcze

30

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły