Przekładaniec z makiem i masą orzechową
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Przekładaniec z makiem i masą orzechową](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973025843.jpeg&w=3840&q=75)
Przepis wymyśliłam sama, nudząc się pewnego popołudnia:)
0
4 / 1
Przepis wymyśliłam sama, nudząc się pewnego popołudnia:)
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
15 porcji
Składniki
1 kostka margaryna
1 szt. jaja kurze całe
2 szt. żółtko jaja kurzego
1 szt. gotowa masa kajmakowa
1 szt. masa makowa
2 łyżka śmietana 22%
2 łyżka cukier
50 dag. mąka pszenna tortowa
5 dag. drożdże
Przygotowanie
1
Drożdże rozpuścić w śmietanie.
2
Z podanych składników na ciasto zagnieść ciasto i podzielić na 3 części.
3
Na przygotowanej wcześniej blasze układamy kolejno:
4
-placek
5
-masa makowa
6
-placek
7
-masa orzechowa
8
-placek.
9
Tak ułożony placek odstawiamy na 2 godziny, a następnie pieczemy.