Przekładaniec z makiem i masą orzechową

m7
Przekładaniec z makiem i masą orzechową

0

4 / 1

Przepis wymyśliłam sama, nudząc się pewnego popołudnia:)

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

1 kostka margaryna

1 szt. jaja kurze całe

2 szt. żółtko jaja kurzego

1 szt. gotowa masa kajmakowa

1 szt. masa makowa

2 łyżka śmietana 22%

2 łyżka cukier

50 dag. mąka pszenna tortowa

5 dag. drożdże

Przygotowanie


1

Drożdże rozpuścić w śmietanie.

2

Z podanych składników na ciasto zagnieść ciasto i podzielić na 3 części.

3

Na przygotowanej wcześniej blasze układamy kolejno:

4

-placek

5

-masa makowa

6

-placek

7

-masa orzechowa

8

-placek.

9

Tak ułożony placek odstawiamy na 2 godziny, a następnie pieczemy.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły