Przekładaniec bez pieczenia

maspexdigital
Przekładaniec bez pieczenia

0

4.5 / 2

Przekładaniec bez pieczenia to idealny wybór dla wszystkich fanów szybkich i prostych ciast. Herbatniki przekładane masą budyniową i orzeźwiającymi powidłami śliwkowymi to pyszna kombinacja smakowa, która sprawdzi się na wiele okazji. Przekładaniec bez pieczenia to również świetna propozycja na letnie dni, gdy nie chcemy korzystać z piekarnika.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

300 g herbatniki

1 opak. budyń śmietankowy

2 łyżka cukier

200 g masło

290 g powidła śliwkowe łowicz

100 g orzechy włoskie

30 g wiórki kokosowe

Przygotowanie


1

Budyń mieszamy z połową szklanki mleka i cukrem.

2

Resztę mleka gotujemy i wlewamy do niego mieszankę.

3

Energicznie mieszając trzepaczką, gotujemy 2-3 minuty i odstawiamy do wystudzenia.

4

Masło ucieramy na puszystą masę, dodajemy do niej po łyżce wystudzonego budyniu, ciągle ucierając.

5

W blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy pierwszą warstwę herbatników.

6

Wykładamy na nią 50 % masy budyniowej i przykrywamy kolejną warstwą herbatników.

7

Wykładamy powidła, kolejne 30 % masy i orzechy włoskie. Przykrywamy ostatnią warstwą herbatników.

8

Smarujemy je pozostałą masą i posypujemy wiórkami kokosowymi.

9

Odstawiamy na noc do lodówki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1092

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

108

gram

Tłuszcze

69

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły