Przekładaniec bez pieczenia
maspexdigital
Przekładaniec bez pieczenia to idealny wybór dla wszystkich fanów szybkich i prostych ciast. Herbatniki przekładane masą budyniową i orzeźwiającymi powidłami śliwkowymi to pyszna kombinacja smakowa, która sprawdzi się na wiele okazji. Przekładaniec bez pieczenia to również świetna propozycja na letnie dni, gdy nie chcemy korzystać z piekarnika.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1092
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
108
gram
Tłuszcze
69
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
4.5 / 2
Przekładaniec bez pieczenia to idealny wybór dla wszystkich fanów szybkich i prostych ciast. Herbatniki przekładane masą budyniową i orzeźwiającymi powidłami śliwkowymi to pyszna kombinacja smakowa, która sprawdzi się na wiele okazji. Przekładaniec bez pieczenia to również świetna propozycja na letnie dni, gdy nie chcemy korzystać z piekarnika.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
300 g herbatniki
1 opak. budyń śmietankowy
2 łyżka cukier
200 g masło
290 g powidła śliwkowe łowicz
100 g orzechy włoskie
30 g wiórki kokosowe
Przygotowanie
Budyń mieszamy z połową szklanki mleka i cukrem.
Resztę mleka gotujemy i wlewamy do niego mieszankę.
Energicznie mieszając trzepaczką, gotujemy 2-3 minuty i odstawiamy do wystudzenia.
Masło ucieramy na puszystą masę, dodajemy do niej po łyżce wystudzonego budyniu, ciągle ucierając.
W blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy pierwszą warstwę herbatników.
Wykładamy na nią 50 % masy budyniowej i przykrywamy kolejną warstwą herbatników.
Wykładamy powidła, kolejne 30 % masy i orzechy włoskie. Przykrywamy ostatnią warstwą herbatników.
Smarujemy je pozostałą masą i posypujemy wiórkami kokosowymi.
Odstawiamy na noc do lodówki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1092
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
108
gram
Tłuszcze
69
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.