Przegrzebki z grilla z żurawiną
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Przegrzebki z grilla z żurawiną](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976998012.jpeg&w=3840&q=75)
Wrzućmy przegrzebki na ruszt! :) Skorzystajmy z sezony grillowego i cieszmy się smakiem grillowanych owoców morza z nutą żurawiny ♥
0
5 / 1
Wrzućmy przegrzebki na ruszt! :) Skorzystajmy z sezony grillowego i cieszmy się smakiem grillowanych owoców morza z nutą żurawiny ♥
9
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
10 szt. przegrzebki
30 g masło
5 szt. kromka chleba
3 szt. ząbek czosnku
1 szczyp. sól, pieprz
5 szt. patyczki do szaszłyków
1 opak. żurawina łowicz
1 łyżecz. sok z cytryny
1 łyżecz. liście mięty
Przygotowanie
Masło roztopić i lekko przestudzić, dodać sprasowany czosnek, szczyptę soli oraz pieprzu.
Dodać oczyszczone przegrzebki, przemieszać i zostawić na 20 minut.
Chleb pokroić w większą kostkę, dodać do przegrzebków, wymieszać.
Naprzemiennie nadziać na patyczki. Zgrillować.
Podawać z żurawiną wymieszaną z sokiem z cytryny i drobno posiekaną miętą.