Przegrzebki z grilla z żurawiną

maspexdigital
Przegrzebki z grilla z żurawiną

0

5 / 1

Wrzućmy przegrzebki na ruszt! :) Skorzystajmy z sezony grillowego i cieszmy się smakiem grillowanych owoców morza z nutą żurawiny ♥

9

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

10 szt. przegrzebki

30 g masło

5 szt. kromka chleba

3 szt. ząbek czosnku

1 szczyp. sól, pieprz

5 szt. patyczki do szaszłyków

1 opak. żurawina łowicz

1 łyżecz. sok z cytryny

1 łyżecz. liście mięty

Przygotowanie


1

Masło roztopić i lekko przestudzić, dodać sprasowany czosnek, szczyptę soli oraz pieprzu.

2

Dodać oczyszczone przegrzebki, przemieszać i zostawić na 20 minut.

3

Chleb pokroić w większą kostkę, dodać do przegrzebków, wymieszać.

4

Naprzemiennie nadziać na patyczki. Zgrillować.

5

Podawać z żurawiną wymieszaną z sokiem z cytryny i drobno posiekaną miętą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

305

kcal

Białka

7

gram

Węglowodany

34

gram

Tłuszcze

15

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły