Przegrzebki z grilla z żurawiną
maspexdigital
Wrzućmy przegrzebki na ruszt! :) Skorzystajmy z sezony grillowego i cieszmy się smakiem grillowanych owoców morza z nutą żurawiny ♥
Wartości odżywcze na porcję
Energia
305
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
34
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
5 / 1
Wrzućmy przegrzebki na ruszt! :) Skorzystajmy z sezony grillowego i cieszmy się smakiem grillowanych owoców morza z nutą żurawiny ♥
9
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
10 szt. przegrzebki
30 g masło
5 szt. kromka chleba
3 szt. ząbek czosnku
1 szczyp. sól, pieprz
5 szt. patyczki do szaszłyków
1 opak. żurawina łowicz
1 łyżecz. sok z cytryny
1 łyżecz. liście mięty
Przygotowanie
Masło roztopić i lekko przestudzić, dodać sprasowany czosnek, szczyptę soli oraz pieprzu.
Dodać oczyszczone przegrzebki, przemieszać i zostawić na 20 minut.
Chleb pokroić w większą kostkę, dodać do przegrzebków, wymieszać.
Naprzemiennie nadziać na patyczki. Zgrillować.
Podawać z żurawiną wymieszaną z sokiem z cytryny i drobno posiekaną miętą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
305
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
34
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.