Przecier szczawiowy
m7

Przecier szczawiowy na zimę - do zupy idealny.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
0Białka
b/d
0Węglowodany
b/d
0Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Średnia 0 / 0
Oceń!
Przecier szczawiowy na zimę - do zupy idealny.
2
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
4 szt. szczaw
3 łyżka sól
Przygotowanie
Kroki
Szczaw opłukać, osączyć, posiekać, dobrze nasolić.
Odstawić na 2 godziny.
Nałożyć szczaw do słoików, zakręcić i pasteryzować 20 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
0Białka
b/d
0Węglowodany
b/d
0Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.