Przecier pomidorowy

m7
Przecier pomidorowy

0

0 / 0

Dobry do zupy, jak i do wypicia prosto ze słoika.

2

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

10 kg pomidor

2 łyżka sól

Przygotowanie


1

Pomidory umyć i przekroić na ćwiartki, następnie wrzucić je do garnka i gotować do miękkości.

2

Dosypać nieco soli do smaku, jednak nie za dużo.

3

Jak pomidory będą miękkie przetrzeć przez sito i przelać do słoiczków.

4

Zakręcić i pasteryzować.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

633

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

133

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły