Przecier pomidorowy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Przecier pomidorowy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975823057.jpeg&w=3840&q=75)
Dobry do zupy, jak i do wypicia prosto ze słoika.
0
0 / 0
Dobry do zupy, jak i do wypicia prosto ze słoika.
2
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
10 kg pomidor
2 łyżka sól
Przygotowanie
1
Pomidory umyć i przekroić na ćwiartki, następnie wrzucić je do garnka i gotować do miękkości.
2
Dosypać nieco soli do smaku, jednak nie za dużo.
3
Jak pomidory będą miękkie przetrzeć przez sito i przelać do słoiczków.
4
Zakręcić i pasteryzować.