0

Składniki

10 Kilogramów
pomidor
2 Łyżki
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pomidory umyć i przekroić na ćwiartki, następnie wrzucić je do garnka i gotować do miękkości.
  2. Dosypać nieco soli do smaku, jednak nie za dużo.
  3. Jak pomidory będą miękkie przetrzeć przez sito i przelać do słoiczków.
  4. Zakręcić i pasteryzować.

Opis

Dobry do zupy, jak i do wypicia prosto ze słoika.

Podobne przepisy

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pomidorkami

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!