0

Składniki

10 Kilogramów
pomidor
2 Łyżki
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pomidory umyć i przekroić na ćwiartki, następnie wrzucić je do garnka i gotować do miękkości.
  2. Dosypać nieco soli do smaku, jednak nie za dużo.
  3. Jak pomidory będą miękkie przetrzeć przez sito i przelać do słoiczków.
  4. Zakręcić i pasteryzować.

Opis

Dobry do zupy, jak i do wypicia prosto ze słoika.

Podobne przepisy

Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pomidorkami

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Faworki

Przepis
Średni Do 40 min
Faworki

Grillowany bakłażan

Przepis
Łatwy Do 15 min
Grillowany bakłażan

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Marynata granatowa

Przepis
Średni Do 1 godz
Marynata granatowa

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!