1

Składniki

0.5 Kilograma
pomidor
0.5 Łyżeczki
pieprz kolorowy
0.5 Szklanki
woda
1 Łyżka
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pomidory myjemy wkładamy do garnka i zalewamy pół szklanki wody.
  2. Gotujemy, a następnie przecieramy przez sito, dajemy masło i trochę pieprzu, prażymy ok. 3-5 minut, a następnie dajemy do zupy.
  3. Mam pomidory z własnej szklarni i tak samo robię przecier w zimie. Pomidory mrożę w małych porcjach w reklamówkach jednorazowych i zimą tylko odmrażam i przygotowywuje w ten sam sposób, ale już bez dodatku wody.

Opis

Bardzo smaczny, bo własny - przecier pomidorowy, idelany do zupy, jak rownież bigosu.

Podobne przepisy

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Kutia

Średni Ponad 3 godz
Kutia

Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Łatwy Do 40 min
Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Pierniczki

Średni Do 1 godz
Pierniczki

Wagonik z makaronu Mini Świderki z czekoladą

Łatwy Do 40 min
Wagonik z makaronu Mini Świderki z czekoladą

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min
Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!