Przecier pomidorowy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Przecier pomidorowy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974103186.jpeg&w=3840&q=75)
Bardzo smaczny, bo własny - przecier pomidorowy, idealny do zupy, jak również innych dań.
1
0 / 0
Bardzo smaczny, bo własny - przecier pomidorowy, idealny do zupy, jak również innych dań.
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
0.50 kg pomidor
0.50 łyżecz. pieprz kolorowy
0.50 szkl. woda
1 łyżka masło
Przygotowanie
1
Pomidory umyć i przełożyć do garnka. Zalać pół szklanki wody.
2
Gotować, a następnie przetrzeć przez sito, dodać masło i trochę pieprzu. Prażyć ok. 3-5 minut, a następnie dodać do zupy.
3
Taki przecier można również przelać do szklanych butelek i pasteryzować.