Example thumb
1

Składniki

0.5 Kilograma
pomidor
0.5 Łyżeczki
pieprz kolorowy
0.5 Szklanki
woda
1 Łyżka
masło
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Pomidory myjemy wkładamy do garnka i zalewamy pół szklanki wody.
  2. Gotujemy, a następnie przecieramy przez sito, dajemy masło i trochę pieprzu, prażymy ok. 3-5 minut, a następnie dajemy do zupy.
  3. Mam pomidory z własnej szklarni i tak samo robię przecier w zimie. Pomidory mrożę w małych porcjach w reklamówkach jednorazowych i zimą tylko odmrażam i przygotowywuje w ten sam sposób, ale już bez dodatku wody.

Opis

Bardzo smaczny, bo własny - przecier pomidorowy, idelany do zupy, jak rownież bigosu.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!