1

Składniki

0.5 Kilograma
pomidor
0.5 Łyżeczki
pieprz kolorowy
0.5 Szklanki
woda
1 Łyżka
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pomidory myjemy wkładamy do garnka i zalewamy pół szklanki wody.
  2. Gotujemy, a następnie przecieramy przez sito, dajemy masło i trochę pieprzu, prażymy ok. 3-5 minut, a następnie dajemy do zupy.
  3. Mam pomidory z własnej szklarni i tak samo robię przecier w zimie. Pomidory mrożę w małych porcjach w reklamówkach jednorazowych i zimą tylko odmrażam i przygotowywuje w ten sam sposób, ale już bez dodatku wody.

Opis

Bardzo smaczny, bo własny - przecier pomidorowy, idelany do zupy, jak rownież bigosu.

Podobne przepisy

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Przepis
Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Marynata granatowa

Przepis
Średni Do 1 godz
Marynata granatowa

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Faworki

Przepis
Średni Do 40 min
Faworki

Makiełki

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makiełki

Omlet z fetą

Przepis
Średni Do 15 min
Omlet z fetą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!