Proteinowe pancakes na słodko i wytrawnie

Tiktok
Proteinowe pancakes na słodko i wytrawnie

1

0 / 0

Proteinowe pancakes to zdrowa i sycąca alternatywa dla tradycyjnych naleśników, idealna na śniadanie. Wzbogacone o dodatkowe źródła białka w postaci serka wiejskiego, stanowią doskonały posiłek dla osób aktywnych fizycznie.

16

Składniki

25 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szkl. mąka pszenna

1 szczyp. sól

1 łyżka cukier

2 szt. jajka kurze

1 opak. serek wiejski

1 szt. olej

1 opak. pesto zielone łowicz

0.50 szt. awokado

0.25 szt. cebula czerwona

30 g łosoś wędzony na zimno

1 pęcz. liście bazylii

1 szt. dżem truskawkowy łowicz

1 szt. pomarańcza

1 szt. syrop klonowy

100 ml śmietanka 30%

50 g maliny lub borówki

Przygotowanie


1

Do miski wsyp mąkę, sól, cukier. Następnie wbij jajko, dodaj serek wiejski i olej. Wymieszaj.

2

Rozgrzej patelnię i usmaż małe placki.

3

Placki na słono posmaruj zielonym pesto Łowicz, następnie przełóż je awokado, czerwoną cebulą, łososiem wędzonym na zimno. Podaj z jajkiem sadzonym.

4

Udekoruj ziołami.

5

Placki na słodko przełóż dżemem truskawkowym Łowicz, plasterkami pomarańczy, do powstania wieży. Na końcu polej syropem klonowym.

6

Udekoruj bitą śmietaną, świeżymi owocami i dżemem Łowicz.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły