Proteinowe mango lassi

Just Plants

Szukasz orzeźwienia po treningu albo zdrowej przekąski w ciągu dnia? Proteinowe mango lassi to strzał w dziesiątkę! To inspirowany kuchnią indyjską napój na bazie jogurtu i mango, wzbogacony o porcję białka — idealny dla aktywnych i dbających o zbilansowaną dietę. Ma kremową konsystencję, naturalną słodycz owocu i lekko egzotyczny smak. Świetnie sprawdzi się jako szybkie śniadanie, lekki posiłek po siłowni albo zdrowy deser bez wyrzutów sumienia. Pokochają go zarówno fani mango, jak i osoby szukające sprytnych sposobów na zwiększenie ilości białka w diecie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Szukasz orzeźwienia po treningu albo zdrowej przekąski w ciągu dnia? Proteinowe mango lassi to strzał w dziesiątkę! To inspirowany kuchnią indyjską napój na bazie jogurtu i mango, wzbogacony o porcję białka — idealny dla aktywnych i dbających o zbilansowaną dietę. Ma kremową konsystencję, naturalną słodycz owocu i lekko egzotyczny smak. Świetnie sprawdzi się jako szybkie śniadanie, lekki posiłek po siłowni albo zdrowy deser bez wyrzutów sumienia. Pokochają go zarówno fani mango, jak i osoby szukające sprytnych sposobów na zwiększenie ilości białka w diecie.
6
Składniki
5 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g jogurt grecki
100 ml tymbark just plants owies
50 g odżywka białkowa waniliowa
100 ml pulpa mango
1 szczyp. kardamon
1 szt. listek mięty
Przygotowanie
Wszystkie składniki (oprócz mięty) przełóż do blendera.
Miksuj przez około 30–60 sekund, aż uzyskasz gładką, kremową konsystencję.
W razie potrzeby dodaj kilka kostek lodu i ponownie krótko zblenduj, jeśli chcesz, by napój był mocno schłodzony.
Przelej do szklanki, udekoruj miętą i podawaj od razu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.