Proteinowe bułeczki z cynamonem

Lubella
Proteinowe bułeczki z cynamonem

Średnia 0 / 0

Oceń!

Masz ochotę na coś słodkiego, ale chcesz trzymać formę? Proteinowe bananowe bułeczki z cynamonem to idealny wybór! Są miękkie, pachnące i pełne białka – a przy tym nie zawierają cukru. Ich przygotowanie jest szybkie i proste – nie potrzebujesz miksera ani skomplikowanych składników. To świetny wybór dla osób dbających o linię, aktywnych fizycznie, a także dla dzieci. Idealne na śniadanie, przekąskę do lunchboxa czy fit deser po treningu. Życzymy smacznego!

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Bułeczki

1 szt. banan

100 g mąka pszenna lubella

200 g twaróg

2 łyżka erytrytol

1 łyżecz. proszek do pieczenia

1 łyżecz. olej

Dodatkowo

1 łyżka erytrytol

1 łyżecz. cynamon

1 łyżka miód

Przygotowanie


Banana rozgnieć widelcem na papkę.

Dodaj erytrytol oraz twaróg i dobrze wymieszaj.

Dodaj mąkę, proszek do pieczenia i wymieszaj na gładkie ciasto.

Uformuj za pomocą dłoni 5 jednakowych bułeczek. Możesz zwilżyć dłonie, aby ciasto się nie kleiło.

Ułóż bułeczki na blaszce wyłożonej papierem. Posmaruj olejem i piecz ok. 25–30 minut w 160°C, aż się ładnie zarumienią.

Po upieczeniu posmaruj bułeczki miodem i obtocz w erytrytolu wymieszanym z cynamonem.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły