0

Składniki

1 Sztuka
spirytus
20 Dekagramów
cukier
35 Dekagramów
Owoce
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Umyj dokładnie owoce i oczyść je z ogonków, listków etc.
  2. Usuń pestki, a następnie włóż owoce do naczynia (uwaga: robiąc nalewkę wiśniową, do naczynia wkładamy również parę pestek wiśni).
  3. Owoce zasyp cukrem tak, aby były nim całkowicie pokryte. Następnie zamknij szczelnie naczynie i odstaw je w zaciemnione miejsce na 7 dni
  4. Po 5 dniach sprawdź, czy owoce nie sfermentowały. Jeśli są w porządku, odstaw naczynie na następne 2 dni
  5. Po 7 dniach do naczynia z owocami wlej Spirytus Nalewkowy. Następnie zakręć szczelnie naczynie i pozostaw je na kolejne 7 dni w zaciemnionym miejscu
  6. Po upływie tego czasu przefiltruj nalewkę (np. przy użyciu gazy).
  7. Przelej nalewkę do butelek - jest od razu gotowa do spożycia - ale pamiętaj, że pełnię swojego smaku osiągnie dopiero po około 3 miesiącach.

Opis

Znalazłam ostatnio świetny przepis, dzięki któremu można w łatwy sposób przygotować smaczne domowe nalewki. Spróbujcie sami! :)

Podobne przepisy

Kompot wigilijny

Łatwy Do 1 godz.

Back to Youth

Łatwy Do 20 min.

Bazyliszek

Łatwy Do 20 min.

Bloody Margarita

Łatwy Do 20 min.

Bloody Mary

Łatwy Do 20 min.

Blue Hawaii

Łatwy Do 20 min.

Bronx #1

Łatwy Do 20 min.

CherryMint

Łatwy Do 20 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!