0

Składniki

2 Szklanki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
3.4 Szklanki
Cukier kryształ
15 Gramów
przyprawa do piernika
1.5 Łyżeczki
soda oczyszczona
2 Łyżki
Miód płynny
1 Sztuka
Jajko kurze całe
1 Łyżka
masło extra
0.5 Szklanki
Mleko ciepłe
Kalorie dla 1 porcji
0-100 kc
Alergeny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Połączyć ze sobą mąkę z miodem. Następnie dodać cukier, sodę przyprawę do piernika i masło. Wszystko razem wymieszać.
  2. Do powstałej masy dodać jajko i stopniowo wlewać ciepłe mleko.
  3. Zagnieść ciasto, rozwałkować i wycinać pierniczki. Piec w temperaturze 180 stopni około 10-15 minut.

Opis

Sprawdzona receptura na pyszne pierniczki. Doskonałe na Boże Narodzenie.

Podobne przepisy

Piernik z suszonymi śliwkami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Piernik z suszonymi śliwkami

Piernikowy Zakątek

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Piernikowy Zakątek

Piernik

Przepis
Średni Do 1 godz
Piernik

Domek z piernika

Przepis
Trudny Do 3 godz
Domek z piernika

Piernik

Przepis
Średni Do 3 godz
Piernik

Popierniczony Piernik

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Popierniczony Piernik

Dyniowo-cynamonowe gofry z serkiem i dżemem cytrusowym

Przepis
Łatwy Do 15 min
Dyniowo-cynamonowe gofry z serkiem i dżemem cytrusowym

Gofry

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gofry

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!