0

Składniki

2 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
1 Szklanka
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
0.5 Kostki
margaryna mleczna
0.5 Szklanki
cukier
1 Szklanka
woda
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
15 Sztuk
Cukierki
1 Sztuka
Gorzka czekolada starta
4 Sztuki
białko jaja kurzego
4 Sztuki
żółtko jaja kurzego
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pół kostki margaryny rozpuszczamy w garnku i dodajemy wodę.
  2. Cukier mieszamy z kakao i dodajemy do wody z margaryną. Odstawiamy do ostygnięcia.
  3. Z białek ubijamy pianę.
  4. Do przestygniętej margaryny z cukrem i kakao dodajemy żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko miksujemy.
  5. Do ciasta dodajemy ubite białka. Delikatnie i powoli mieszamy łyżką.
  6. Ciasto przelać na blachę wyłożoną papierem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 45 minut.
  7. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i wylewamy na upieczone ciasto. Ozdabiamy według uznania np. cukierkami.

Podobne przepisy

Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Tarta kakaowa z mango i bezą

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Tarta kakaowa z mango i bezą

Ciasteczka adwentowe

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasteczka adwentowe

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Mazurek kakaowo migdałowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Mazurek kakaowo migdałowy

Kakaowe serca

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Babka Kolorowa

Przepis
Średni Do 1 godz
Babka Kolorowa

Orzeszki

Przepis
Średni Do 1 godz
Orzeszki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!