0

Składniki

2 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
1 Szklanka
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
0.5 Kostki
margaryna mleczna
0.5 Szklanki
cukier
1 Szklanka
woda
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
15 Sztuk
Cukierki
1 Sztuka
Gorzka czekolada starta
4 Sztuki
białko jaja kurzego
4 Sztuki
żółtko jaja kurzego
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pół kostki margaryny rozpuszczamy w garnku i dodajemy wodę.
  2. Cukier mieszamy z kakao i dodajemy do wody z margaryną. Odstawiamy do ostygnięcia.
  3. Z białek ubijamy pianę.
  4. Do przestygniętej margaryny z cukrem i kakao dodajemy żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko miksujemy.
  5. Do ciasta dodajemy ubite białka. Delikatnie i powoli mieszamy łyżką.
  6. Ciasto przelać na blachę wyłożoną papierem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 45 minut.
  7. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i wylewamy na upieczone ciasto. Ozdabiamy według uznania np. cukierkami.

Podobne przepisy

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Przepis
Średni Do 2 godz
Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Eklerki z kremem czekoladowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Eklerki z kremem czekoladowym

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ekspresowe ciasto czekoladowe

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!