0

Składniki

4 Szczypty
pieprz
1 Łyżeczka
cukier
500 Gramów
kapusta pekińska
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
nać pietruszki
4 Łyżki
olej
0.5 Łyżeczki
sól
0.5 Łyżeczki
ocet
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę szatkujemy, marchew ścieramy na tarce, cebulę kroimy w kostkę.
  2. Dodajemy pozostałe przyprawy do smaku i mieszamy.
  3. Surówka jest gotowa dosłownie w kilka chwil
  4. Można dodać świeżą paprykę lub kukurydzę z puszki.

Opis

Szybka surówka z kapusty pekińskiej do obiadu.

Podobne przepisy

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Barszcz wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz wigilijny

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!