0

Składniki

2 Opakowania
ingridient
pomidory krojone Łowicz
3 Sztuki
ząbek czosnku
0.5 Łyżeczki
kminek
2 Łyżeczki
bazylia
1 Łyżeczka
oregano
1 Sztuka
śmietana 12%
1 Łyżka
oliwa z oliwek
1 Łyżeczka
sól
100 Gramów
ryż biały
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Zagotować litr wody, dodać zawartość dwóch puszek pomidorów krojonych Łowicz. Dodać zgniecione w prasce dwa lub trzy ząbki czosnku, wedle uznania. Dodać kminek, dwie duże szczypty soli oraz łyżkę (ewentualnie 2 łyżki) oliwy i gotować zupę na małym ogniu (niech tylko lekko bulgocze) przez około 20 minut. W międzyczasie ugotować ryż.
  2. Do zupy dodać bazylię (ilość wg uznania) i ewentualnie oregano, gotować jeszcze przez 5 minut. Ostrożnie dodaj śmietanę, mieszając ją wcześniej z odrobiną zupy. Posolić do smaku. Podawaj z ryżem.

Podobne przepisy

Makaron ze szpinakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron ze szpinakiem

Spagetti bolognese

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spagetti bolognese

Fantazja szparagowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Spaghetti napoletana

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Spaghetti napoletana

Spaghetti z kurczakiem, pomidorami i szpinakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti z kurczakiem, pomidorami i szpinakiem

Zupa wołowo – pomidorowa z kolankami.

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa wołowo – pomidorowa z kolankami.

Żeberka marynowane w piwie

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Żeberka marynowane w piwie

Makaronowa zapiekanka z łososiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Makaronowa zapiekanka z łososiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!