0

Składniki

2 Opakowania
ingridient
pomidory krojone Łowicz
3 Sztuki
ząbek czosnku
0.5 Łyżeczki
kminek
2 Łyżeczki
bazylia
1 Łyżeczka
oregano
1 Sztuka
śmietana 12%
1 Łyżka
oliwa z oliwek
1 Łyżeczka
sól
100 Gramów
ryż biały
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Zagotować litr wody, dodać zawartość dwóch puszek pomidorów krojonych Łowicz. Dodać zgniecione w prasce dwa lub trzy ząbki czosnku, wedle uznania. Dodać kminek, dwie duże szczypty soli oraz łyżkę (ewentualnie 2 łyżki) oliwy i gotować zupę na małym ogniu (niech tylko lekko bulgocze) przez około 20 minut. W międzyczasie ugotować ryż.
  2. Do zupy dodać bazylię (ilość wg uznania) i ewentualnie oregano, gotować jeszcze przez 5 minut. Ostrożnie dodaj śmietanę, mieszając ją wcześniej z odrobiną zupy. Posolić do smaku. Podawaj z ryżem.

Podobne przepisy

Makaron ze szpinakiem

Łatwy Do 40 min
Makaron ze szpinakiem

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Spaghetti napoletana

Łatwy Do 1 godz
Spaghetti napoletana

Pełnoziarniste burgery z łososiem, warzywami, ziołowym jog...

Łatwy Do 40 min
Pełnoziarniste burgery z łososiem, warzywami, ziołowym jog...

Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Średni Do 40 min
Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Kokardki z cukinią i łososiem

Łatwy Do 40 min
Kokardki z cukinią i łososiem

Lasagne

Średni Do 1 godz
Lasagne

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!