Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Przepis na profiterolki, czyli francuskie, niewielkie ciasteczka z ciasta ptysiowego. Mogą być wypełnione bitą śmietaną, lodami lub wybranym kremem, a w naszej wersji pysznym czekodżemem brzoskwiniowym. Aby dodać im jeszcze więcej słodyczy, proponujemy gotowe profiterolki oblać dodatkowo przypieczoną, miękką bezą.
Składniki Profiterole |
|||
1 | Szklanka | ||
![]() |
|||
250 | Mililitrów |
woda
|
|
125 | Gramów |
masło
|
|
4 | Sztuki |
jaja L
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
Składniki beza |
|||
1 | Sztuka |
Białko
|
|
44 | Gramy |
cukier
|
|
Nadzienie |
|||
1 | Opakowanie | ||
![]() |
|||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |